24.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival mode – IFF Porto Montenegro 2024. održaće se 19. i 20. jula

Press – foto Mediabiro

Agencija Fabrika  i Porto Montenegro organizuju 6.Internacionalni modni festival IFF PORTO MONTENEGRO 2024. koji će biti održan 19. i 20. jula u prostoru SYNCHRO Porto Montenegra, najavljeno je danas na pres konferenciji u Podgorici.

Kada je u pitanju sam profil festivala, ove godine njegov sadržaja je obogaćen novitetima.

Publici u Tivtu predstaviće se pet modnih kreatora. Na svečanom otvaranju održaće se modna revija Italijanske modne kuće GENNY (Italija) a kao predstavnik  te modne kuće dolazi glavna kreatorka i umjetnički direktor Sara Cavaz Faccini, kazala je vlasnica agencije Fabrika Vesna Mandić.

“Nakon njih, na sceni će se predstaviti FAITH CONNECTION (USA). Druga noć festivala počeće kratkim izlaganjem Italijanskog modnog kreatora održive mode, TIZIANA GUARDINIA koji će govoriti o značaju održive mode, uz perfromans sa njegovim kreacijama.Zatim slijede revije održive mode BORISA ČALIĆA (CG) i  EZRA COUTURE (UAE)”, kazala je ona.

Kako je istakla, u multibrand prodavnici FASHION GALLERY, u toku IFF-a, biti izloženi modeli modnih kuća Genny, Fashion Connexion I Ezra couture.

Vesna je pohvalila, prema njenim riječima, izvrsnu saradnju sa Porto Montenegrom a ispred tog rizorta prisutnima se obratio i PR menadžer Danilo Kalezić.

“Za ovih šest godina puno dobrih ljudi nas je posjetilo, kreatora koje smo, zajedno sa Vesnom, otkrili. Nama je veliko zadovoljstvo i čast što nastavljamo saradnju i želimo da Tivat bude prepoznat kao modna destinacija mjeseca jula i da naši gosti dolaze sa tendencijom da vide neke ozbiljno drugačije, kako naše, tako i svjetske modne trendove na čuvenom Syinchro stejdžu”, poručio je Kalezić.

Nezaobilazna podrška festivala dolazi i od strane hotela Regent, koji se svake godine pobrine da gosti provedu što ljepše vrijeme u periodu između revija. Kako je kazala PR menadžer hotela Regent Jovana Živković, iza njih je šest godina lijepe saradnje sa ovim modnim festivalom.

“Zaista nam je čast da tokom festivala ugostimo najveće zvijezde i modna imena. Tradicionalno ćemo održati pres konferenciju u hotelu, a onda će terasa našeg Onyx Bara biti mjesto različitih susreta, mjesto gdje će se održati intervjui, ali i mjesto gdje se naši dizajneri sastaju sa budućim klijentima”, rekla je ona dodajući:

“Tih dana hotel Regent Porto Montenegro pokazuje zašto smo prepoznato mondensko ljetovalište i zašto smo baš mi izabrani da budemo centar modnih zbivanja svakog ljeta.”

Crnogorski modni dizajner, Boris Ćalić koji je 2011. je proglašen za najboljeg Crnogorskog modnog kreatora,  iskazao je zadovoljstvo na prilici da predstavi svoje modele zajedno sa poznatim svjetskim brendovima. On će se publici predstaviti sa kolekcijom održive mode, što je i fokus ovog IFFa.

“Predstaviću se sa novom kolekcijom. Jako je bitno da edukujemo javnost da održiva moda predstavlja jedan ciklus odabira materijala i etičnosti u smislu radne snage. Cilja nam je takođe da osvijestimo javnost o značaju ove industrije. Masovno se kupuju odjevni komadi koji imaju kratak vijek,a  veliko je pitanje gdje ti komadi kasnije završe”, smatra on.

Kako poručuju organizatori, s obzirom na veliko interesovanje poštovalaca ovog Festivala koji bi željeli da prisustvuju modnim revijama a nisu gosti organizatora, uz brojne pristigle upite preko društvenih mreža na koji način bi mogli da kupe karte, biće omogućeno bar dijelu zainteresovanih  da kupe karte za IFF Porto Montenegro. U prodaji će biti mali dio postojećeg kapacitatea gledališta, uključujući I VIP mjesta. Karte se mogu kupiti preko “GIGS TIX-a”.

Glavni sponzor IFF Porto Montenegro je hotel REGENT PORTO MONTENEGRO koji će kao I prethodnih godina, svojim life stylom, besprekornim smještajem i uslugom, biti najbolji mogućI domaćin uglednim gostima iz svjetske mode.

Izvor:Mediabiro

Najčitanije