24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Festival tribute bendova u Kotoru: Marko Tolja i RING ABBA Tribute rasplesali publiku

Festival tribute bendova u Kotoru: Marko Tolja i RING ABBA Tribute rasplesali publiku
Festival tribute bendova u Kotoru

Drugo izdanje Festivala tribute bendova u Kotoru otvoreno je sinoć na Trgu od oružja energičnim nastupima RING – ABBA Tribute benda i hrvatskog kantautora Marka Tolje, koji je ovom prilikom izvodio repertoar čuvenog Frenka Sinatre

Ideja Turističke organizacije Kotor da se festival koji okuplja istaknute muzičke sastave specijalizovane za izvođenje repertoara svjetskih muzičkih legendi organizuje i ovog ljeta, pokazala se uspješnom. Sinoćni muzički koncerti su privukli veliko interesovanje mnogobrojnih turista koji u Kotor dolaze sa svih strana svijeta, te su svi okupljeni na glavnom gradskom trgu uživali u dobro poznatim pjesmama grupe ABBA i Frenka Sinatre.

Festival tribute bendova u Kotoru

Sjajan vokal i zarazna pozitivna energija Marka Tolje oduševili su publiku na samom početku manifestacije, te su se svi prisutni prepustili dobroj zabavi, plesu i pjevanju uz velike hitove kao što su “Fly Me to The Moon”, “New York, New York”, “I’ve Got You Under My Skin”…

“Atmosfera je bila genijalna. Ovo mi je drugi nastup u Kotoru. Prvi put sam bio dosta davno i bio je to jedan jako mali intiman koncert. Ovo je nešto sasvim drugo… Domaćini su najbolji na svijetu, ali i gosti koji tu dolaze su najbolji. Rekli bismo da je ovo zasada najbolji koncert koji smo odradili ljetos. Prvenstveno smo radili Sinatru, jer to nekako i najviše volim, ali kako sve više idemo prema kraju koncerta, sve više ubacujemo i neke druge izvođače iz tog doba, tako da je tu bilo i Tom Džounsa, Rej Čarlsa, Džejms Brauna…. Svega pomalo,” naveo je Tolja.

Festival tribute bendova u Kotoru

Hrvatski muzičar je sjajno utjelovio duh starih vremena što je publika nagradila aplauzima i ovacijama, a sam Tolja priznaje da ga ove prošle muzičke epohe inspirišu i za njegovo autorsko stvaralaštvo.

“Ja sam apsolutno rođen u krivo vrijeme, ja obožavam tu staru muziku i pokušavam i u moje nove pjesme koje snimam i pišem nekako implementirati neke dijelove te retro muzike sa primjesama džeza. Sada već 18 godina karijere stalno vadim inspiraciju iz te neke muzike. Stalno nešto snimamo, sada čak pripremamo novi autorski materijal na engleskom, što do sada nisam radio. Samo trebamo čekati da prođe ljeto koje je ludnica i onda će se na jesen opet ići u strudio i svašta nešto novo snimati,” kazao je Tolja.

Festival tribute bendova u Kotoru

Nakon zagrijavanja uz melodije svinga i džeza, uslijedio je pravi pop spektakl uz nastup RING – ABBA Tribute Benda. Publika je uživala u skoro dva sata repertoara najvećih hitova čuvenog švedskog sastava ABBA.

“Izazovno jeste, potrebno je puno energije, ali nam uvijek publika uzvrati tu energiju, tako da se svaki put na koncertu odlično provedemo i mi i publika i mislimo da vrijedi uložiti trud i energiju. Veoma je bitno da se organizuju ovakvi festivali pogotovo jer konkretno grupu ABBA nemamo gdje da čujemo uživo, tako da nam je uvijek čast da duh tog prošlog vremena i muzike koja ne može više live da se čuje prenesemo publici sada,” kazala je pjevačica benda RING, Dunja Palček Labat.

Festival tribute bendova u Kotoru

Mnogobrojna publika je sinoć sa oduševljenjem pjevala cijeli repertoar ABBA tribute benda od najpoznatijih, najzvučnijih stvari, pa sve do ličnih favorita pjevačica iz RING benda. “Money, Money, Money”, “SOS”, “Waterloo”, “Voulez Vous”, “Mamma Mia”, “Gimme!, Gimme!, Gimme!” samo su neke od pjesama koje su cijeli trg pokrenule na ples.

“Fantastično je, uživamo u Kotoru od kada smo stigli. Mislim da je važno da se ovakva kvalitetna muzika približi posebno i mlađim generacijama koje uživo nemaju priliku da čuju grupu ABBA, te se mi kao tribute bend trudimo da to približimo mladima. Na kraju koncerta su svi na nogama, svi đuskaju sa nama,” kazala je pjevačica benda, Katarina Jelenković.

Festival tribute bendova u Kotoru

Nakon uspješne prve noći, Festival tribute bendova u Kotoru se nastavlja večeras kada će na Trgu od oružja nastupiti bendovi koji će izvoditi hitove kultnih domaćih grupa Bijelo dugme i Azra. Početak koncerata je planiran za 21 čas.

Najčitanije