17 C
Kotor

Slušaj online radio

Franković: Aviolinije imamo i u decembru, moći ćemo reći da je Dubrovnik apsolutni šampion turizma!

Franković: Aviolinije imamo i u decembru, moći ćemo reći da je Dubrovnik apsolutni šampion turizma!
Dubrovnik – foto Boka News

-Svjedoci smo da su brojne destinacije u Hrvatskoj ostvarile minus, pogotovo istarske, a u Dubrovniku to nije slučaj. Razlog su odlične brojke i rezultati u predsezoni, stabilne u samoj sezoni gdje nismo ostvarivali rast nego je to sve jednako prošloj 2023. godini – objasnio je turističku sezonu i rezultate na današnjoj konferenciji za novinare gradonačelnik Mato Franković, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Dubrovnika.

-Najave za psoezonu su izvrsne uz najave aviolinija. imamo veliki broj aviiolinija koje bilježimo i u studenome ali se nastavljaju i u decembru. Očekuje nas odlična posezona” – najavio je.

Podatke za bombastičnu posezonu potvrđuju mu, dodao je, hotelijeri i privatni iznajmljivači, očekuje se i produženo ljeto, a u najavi je i veliki broj kongresa, sportskih manifestacija i sličnih događanja.

-Mislim da ćemo na kraju godine moći reći da smo apsolutni šampion što se tiče turizma, turističkih brojki, koje smo bazirali prvenstveno na rastu u predsezoni i u posezoni”, zaključio je Franković.

Najčitanije