31.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Game changer festival – najveći tehnološki događaj na Mediteranu

Game changer festival

Nakon Zagreba i Ljubljane Game Changer se juče preselio u Tivat, pretvorivši ga u najsunčaniju tehnološku destinaciju na Mediteranu.

Dosadašnja izdanja ove tehnološke konferencije rezultirala su brojnim zajedničkim projektima realizovanim između učesnika i posjetilaca događaja i realizacijama ideja koje su ovdje najavljene, a čiju su vrijednost prepoznali oni koji su spremni da investiraju.

Upravo zbog toga ideja je da se Game Changer u Tivtu održava i svake naredne godine, jer je mnogo onih čije znanje, trud i rad treba da upozna šira tehnološka zajednica koju ova platforma spaja.

Game changer festival

“Game Changer je važan događaj kada je pozicioniranje Tivta kao tehnološke destinacije u pitanju. Rijetko smo u prilici da jedan ovakav događaj imamo na Mediteranu i Turistička organizacija i Opština Tivat prepoznali su značaj ovakvog događaja i trudićemo se da ga njegujemo i da on bude organizovan I naredne godine”, poručila je direktorica TO Tivat Nina Lakičević.

Ovim se, što se novih lokacija tiče, završava  širenje Game Changer platforme u regionu, jer je naredna odabrana destinacija London, a događaj zakazan za maj iduće godine, kažu organizatori.

Programska direktorka festivala Ana Nives Radović  kazala je da Sa Game Changerom od prvog dana i njihove konferencije u Zagrebu 2022. Te da su mnogi tadašnji učesnici danas dio njene poslovne mreže.

Game changer festival

“Ono zbog čega sam presrećna je što su organizatori ovdje pronašli najbolje od najboljih – juče sam nakon mnogo godina vidjela neka draga lica, velike profesionalce u svom poslu koji su direktno ili indirektno postali dio ove mreže.  Kao programska direktorka Game Changera Montenegro imala sam sreću da svi oni koje su organizatori prepoznali kao one koji imaju što da kažu prihvatili da budu učesnici ukupno devet panel diskusija, što su za masterclass predavače doveli ljude čija je ekspertiza globalno prepoznata i što sam već juče vidjela prve razmjene ideja i najavu saradnje domaćih i gostujućih učesnika” kaže Nives Radović.

Jučerašnji programski dan obilježile su teme vezane za blockchain i web3 dok je drugi dan konferencije posvećen tehnologiji koja transformiše putovanja i hotelijerstvo.

Jedan od panelista biće  bloger i infuencer u oblasti putovanja i suosnivač globalne aplikacije e Sim global app – Kristijan Iličić.

Game changer festival

“Posle deset godina rada u medijima odlučio sam pokrenuti sopstveni biznis I tu su mi zapravo pomogle društvene mreže koje sam iskoristio i sve uložio upravo na reklamu na društvenim mrežama i došao do toga da sam najveći travel bloger u regionu kao I da sam pokrenuo turističku agenciju. U Crnoj Gori sam bio više puta ali planiram da nju, kao i ostale zemlje regiona, promovišem naredne godine”, kazao je Iličić.

Poseban segment festivala bila je jučerašnja dodjela Game Changer Awards priznanja, koja je organizovana na Lovćenu a kojoj je prisustvovalo više od 200 ljudi iz poslovnog svijeta.  Žiri iz Zagreba odabrao je dobitnike secret shopper metodom u 16 kategorija, a Fond za inovacije potvrdio njihovu opravdanost.

Jedni od nagrađenih su i autori igre “Bleak Faith: Forsaken” čija izložba će tokom dvije večeri na Pinama biti gamerski spektakl. Ovi mladići iz Crne Gore napravili su video igru koja će za koji dan biti dostupna na PlayStationu!

Najčitanije