30.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Golman Petar Tešanović, novi član Marseja, juče s ,,ajkulama“ otputovao na pripreme u SAD

Petar Tešanović – Foto: wpolo.me

Golman Petar Tešanović potpisao je dvogodišnji ugovor sa Marsejom koji sa klupe predvodi Miloš Šćepanović, prvi saradnik selektora Vladimira Gojkovića u seniorskoj reprezentaciji Crne Gore.

Kapiten ,,ajkula“ napustio je Brešu nakon tri sezone, a u posljednjoj je sa italijanskom ekipom osvojio Kup. Šokirali su apsolutnog vladara Pro Reka u finalu, što im u protekle dvije sezone nije pošlo od ruke sa praktično duplo jačim sastavom.

– Imao sam tri vrhunske sezone u Breši, možda je u posljednjoj godini malo kvalitet bio u padu, ali smo ipak osvojili Kup. Zanimljivo je da smo u prethodne dvije sezone imali jači roster, ali nijesmo uspjeli. Breša će sljedeće godine malo da mijenja, nastupaće sa još mlađim timom, a ponuda Marseja mi je više odgovarala i zbog ambicija kluba. U februaru sam pričao sa Milošem, a i za SP smo se dogovorili. Imao sam ugovor sa Brešom na ,,jedan plus jedan“, ali odlučili smo sporazumno da prekidamo saradnju – kazao je Tešanović.

Naporna sezona je završena, kapiten je odmarao desetak dana i spreman je da danas sa timom otputuje u SAD na dvonedjeljne pripreme.

– Srećom, bilo je vremena da odmorim. Imali smo dva takmičenja zaredom, nakon toga, bez dana pauze, preselili smo se po klubovima. Prijao mi je odmor, a i zaliječio sam manje povrede što sam imao. Pun sam energije, odmoren fizički i mentalno, tako da sam spreman za rad.

,,Ajkule“ će do puta za Pariz odraditi i turnir u Šapcu, imaće pripreme u Monpeljeu sa Francuzima. Pun program, a samo će 13 izabranih putovati na OI.

– U SAD nećemo biti kompletni, a neće ni domaćin, ali će organizacija i pripreme biti odlični. Kada prođemo sve ovo čeka nas ono najteže, u smislu da samo 13 igraća putuje u Pariz i biće bitno da svi damo veliki doprinos. Očekuje nas pet utakmica na biti ili ne biti u grupnoj fazi. Prvi cilj je da uđemo u četvrtfinale, ali, kao i uvijek razmišljaćemo od utakmice do utakmice – jasan je Tešanović.

Grupa na OI je teška, složio se kapiten, ali i dodao da svako svakoga može da pobijedi. Nije isključio faktor iznenađenja.

– Grupa je skroz ujednačena, favoriti su Italijani, Hrvati i Grci. U grupi sa nama je SAD i Rumunija koja je u osmini finala tri četvrtine igrala egal sa Italijanima. Očekujem zanimljiv turnir i velika iznenađenja.

Crna Gora na papiru nije favorit, Ali, nije bez šansi. Veliko takmičenje, kao što su Olimpijske igre, su pune iznenađenja.

– Sve ove reprezentacije sa igračima koji su uglavnom 10-15 godina u Ligi šampiona i osvajali olimpijska odličja, biće pod velikim pritiskom. I na neki način moraju nešto da urade. Realno, ako pogledamo našu ekipu, u odnosu na neke druge, nijesmo u najužoj grupi za osvajanje. Ali to može da nam da dodatnu snagu. Istina je da želimo da osvajamo, ali i da ne postoji pritisak takve vrste kao kod favorita. Pritisak je druge vrste jer predstavljamo državu i želimo na pravi način da odgovorimo zadacima. I želimo da osvajamo. Mislim da je to neki faktor koji može da doprinese lijepoj atmosferi i iz toga da se napravi iskorak – poručio je Tešanović.

Na spisku Bogdan Đurđić

Na put u SAD krenuli su: Dejan Lazović, Kanstantin Averka, Aljoša Mačić, Vlado Popadić, Stefan Vidović, Đuro Radović, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Petar Tešanović, Marko Mršić, Jovan Vujović, Darko Đurović, Bogdan Đurđić, Martin Gardašević, Danilo Radović, Andrija Korać i Dimitrije Obradović.

Zbog obaveza u klubovima pripreme još nisu počeli Miroslav Perković i Dušan Banićević, dok se na širem spisku kandidata za nastup na Olimpijskim igrama nalaze Luka Murišić, Uroš Vučurović, Đorđije Stanojević, Ilija Radović i Lazar Andrić.

/Ana Marković/

Izvor:Pobjeda

Najčitanije