24.7 C
Kotor

Slušaj online radio

GPD Tivat – proslavilo 115 godina postojanja

“Veliki šušur” naziv je koncerta na gradskoj rivi Pine, koji je održan u subotu 16. juna, kojim je Glazbeno prosvjetno društvo Tivat obilježilo 115 godina postojanja.

Devet gostujućih gradskih orkestara, koji su svirali u čast GPD Tivat, kao i orkestar Muzičke škole Tivat koji sa društvom ima ostvarenu saradnju, obrazovanja novih muzičara i zajednički nastupi, okupio je veliki broj Tivćana i gostiju.

Tivatskim gradskim ulicama, sa tri početne pozicije: Sinhro lift u Porto Montenegru, ispred zgrade CZK, u Kalimanju ispred kuće Fažo, uz domaćine,  ulicama Tivta prodefilovali su gosti manifestacije, Gradska muzika Kotor, Mjesna muzika Đenovići, Gradska glazba Dubrovnik, Gradska muzika Budva, KUD Sloga-Trebižat, Gradska muzika Skadar, Gradska muzika Herceg Novi i Gradska muzika Elbasan, ka zbornom mjestu na gradskoj rivi Pine gdje ih je dočekao orkestar Osnovne muzičke škole Tivat.

Podsjećamo, da za Tivćane, GPD Tivat kao najstarija institucija kulture u gradu, ima poseban značaj.

Brojni posjetioci i aplauzi, još jednom su potvrdili tradiciju i kontinuitet povezanosti velikog broja tivatskih porodica sa Glazbeno prosvjetnim društvom, koja se prenosi sa koljena na koljeno.

Najčitanije