25 C
Kotor

Slušaj online radio

Građani Kotora pokrenuli peticiju – Regulisanje saobraćajnog kolapsa

Građani Kotora pokrenuli peticiju – Regulisanje saobraćajnog kolapsa
Kotor – semafori – foto Boka News

Grupa građana iz Kotora pokrenula je potpisivanje peticije kojom traže od lokalne vlasti da riješi probleme svakodnevnog saobraćajnog kolapsa u Kotoru.

Poštovani  sugrađani Kotora,

Pozivam vas da potpišete online peticiju zbog saobraćajnog kolapsa na teritoriji Opštine Kotor. Naime, problem saobraćajnog kolapsa je višegodišnji i pokušaji rješenja od strane nadležnih ne samo da nijesu poboljšali situaciju, već novonostalim „rješenjima“ još više dodatno otežali kretanje.

Da bi se ozbiljno pristupilo rješavanju ovog problema ključni oblik konsultovanja je učešće građana, organizacija, organa, stručne i ostale zainteresovane javnosti u procesu donošenja odluka.

Međutim, bez obzira što su provedene javne rasprave i očigledno ne dovoljno transparentne došlo je do velikog propusta gdje je očigledno da ne funkcioniše na terenu plan koji se mjesecima testira na štetu sugrađana. Dakle, neophodno je da se stave van snage donesne Odluke koje ne rješavaju problem.

Dalje, trebaju da se donesu rješenja koja se moraju odmah primjeniti, kao prvo, semafori koji treba  da služe za ubrzanje očigledno na terenu ne daju takve rezultate,  te je iste potrebno isključiti. Raskrisnicu kod tunela treba rekonstruisati i regulisati je na način da ista bude kružni tok, jer ovakvim postavljanjem semafora nastaje svakodnevni kilometarski zastoj koji nikad nije postojao na putnom pravcu prema Novom naselju.

Takođe jednosmjerna ulica prema vrtiću u Škaljarima da se vrati u prvobitno stanje, jer novim rješenjem još je više zakomplikovala kretanje i stvorila novi čep. Turističkim autobusima nije mjesto iza suda, škole itd. privremeno rješenje iste usmjeriti da turiste primaju i ostavljaju na prostoru bivšeg Auto- remonta.

Ukoliko Opština Kotor ne izađe u susret ovim zahtjevima, krajnja opcija će biti blokada puta, obzirom da je svakako svakodnevno put blokiran zbog njihovih nepromišljenih odluka, kaža se u obrazloženju peticije.

Peticiju možete potpisati ovdje 

Najčitanije