17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Grbaljska lista – tvoja, moja, naša

Grbaljska lista – tvoja, moja, naša
Grbaljska lista

Ovim saopštenjem se obraćamo široj javnosti o razlozima našeg osnivanja i izlaska na lokalne izbore u Kotoru 29. septembra, saopšteno je danas iz Grbaljske liste



Zbog nezadovoljstva, dosadašnjim radom političkih subjekata na lokalnom nivou, i načinom kako se ophode prema Grbljanima i Grblju, donijeli smo odluku o osnivanju Grbaljske liste i učešća na predstojećim lokalnim izborima u Kotoru.

Na Grbaljskoj listi nalaze se ljudi koji svojim ugledom i ljubavlju prema Grblju zaslužuju da budu tu, koji imaju želju i volju da se na iskren i transparentan način bore za bolji status Grblja u kotorskoj opštini.

Naša djeca zaslužuju ravnopravne uslove i mogućnosti kao kotorska djeca, poput izgradnji igrališta, šetališta, proširenja kapaciteta vrtića i škole…

Smatramo da se Grbalj dovoljno eksploatisao zarad interesa užeg dijela grada ili interesa političara, koji to često zloupotrebljavaju i koriste za lično i partijsko predstavljanje i promociju, a na našu štetu.

Građani Grblja imaju pravo da liječenje i sve vezano za zdravstvenu njegu obave u Domu zdravlja u industrijskoj zoni, bez prolaska kroz Kotor koji nekada traje i po 2 sata, kako bi uradili laboratorijske nalaze ili obavili pregled kod specijaliste.

Priča se o standardu života u 21.vijeku, a sigurno tri četvrtine Grblja nema redovno ili nema uopšte riješeno vodosnabdijevanje. Dio Grblja nije pokriven telefonskim signalom, a o internetu da ne govorimo.

Potencira se izgradnja bulevara kroz Grbalj, a svjedoci smo stanja postojećih puteva koji su oštećeni, neobezbijeđeni, neodržavani… Pojedini putevi su u takvom stanju da ih vatrogasna vozila i vozila hitne pomoći ne mogu koristiti.

Elektroenergetski sistem je bukvalno pred raspadom, što se najviše odražava  u zimskom i ljetnjem periodu, kada je povećana potreba za električnom energijom.

Svjedoci smo šta rade političke partije i političari, kada su u pitanju lični interesi i mogućnosti vršenja vlasti.  Grbalj je izdvajao ljude za koje se smatralo da nas mogu predstavljati na svim nivoima lokalne samouprave, ali su vremenom postajali taoci raznih partija i političkih interesa, i samim tim zanemarivali potrebe i interese Grblja i grbljana.

Vrijeme je da se oslobodimo tog talačkog uticaja, naročito na lokalnom nivou, gdje svi moramo da se borimo za bolji status i standrad u društvu!

Dosta nam je podjela na četnike i partizane, na  Crnogorce i Srbe, pripadnike jednih ili drugih partija…  Ne treba nam niko govoriti ko smo i što smo, kom narodu pripadamo, kojim jezikom govorimo, u koju svetinju idemo i koje simbole poštujemo.

Programski ciljevi Grbaljske liste su fokusirani na sve potrebe stanovništva kako bi se stekli uslovi za bolji život, a kroz naredni period ćemo upoznati širu javnost o svemu, poručuju iz Grbaljske liste.

Najčitanije