17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Deponija Tisova greda se redovno održava

tisova greda

Održavanje privremenog skladišta “Tisova greda” i zbrinjavanje komunalnog otpada prioritetno je pitanje za DOO “Čistoća” i građane opštine Herceg Novi. Sprovođenje ovih aktivnosti povjereno je preduzeću RR ”Ivović Company” iz Herceg Novog, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama.

S obzirom da  je 24. jula došlo do zapaljenja privremenog skladišta, na rampi S1, zbrinjavanje otpada se odvijalo na donjem dijelu privremenog skladišta komunalnog otpada, zbog čega su se morali preduzeti radovi na izgradnji prilaznog puta.

Danas imamo u potpunosti riješenu situaciju na privremenoj deponiji otpada. Sanacija je iziskivala ogroman rad i velika materijalna sredstva u prethodnih mjesec dana.

Vrlo uspješno samo odgovorili svim zahtjevima koji su se postavili kao obaveza. Dnevno se odvozilo preko 100 tona otpada. Sada se taj dio deponije svakodnevno održava, zasipa zemljom i stanje je uredno.

Ispoštovali su se rokovi i dogovori sa MZ Ubli na koju smo se kao preduzeće obavezali, i konačno, nakon dužeg perioda imamo zadovoljstvo obje strane.

Čistoća grada je na zadovoljavajućem nivou. Aktivnosti naših ekipa sa terena se ne smanjuju, iako sezona polako jenjava. Ovih dana se pripremamo za montažu metalnih boksova za katronsku i PET ambalažu, a time ćemo riješiti još jedan ozbiljan problem koji je pratio grad u prethodnom periodu, poručuju iz d.o.o Čistoća – H.Novi.

Najčitanije