20.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi dobija još jedan turistički rizort sa pet zvjezdica – Carine će graditi hotel i apartmane na više od 70.000 kvadrata u Đenovićima

Herceg Novi dobija još jedan turistički rizort sa pet zvjezdica – Carine će graditi hotel i apartmane na više od 70.000 kvadrata u Đenovićima
Crine – kompleks Đenovići – Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/Carine/Dokumentacija/Printscreen –

Kompanija Carine planira još jednu višemilionsku investiciju na hercegnovskoj rivijeri, pa će u Đenovićima graditi turistički rizort sa hotelom od pet zvjezdica i objektima sa apartmanima.

Ovaj kompleks biće smješten ispod magistrale Herceg Novi – Bijela, na padini prema moru, u blizini Portonovog. Ukupna površina lokacije je 72.866.00 m², dok će bruto građevinska površina izgrađenih objekata biti skoro 120.000 kvadrata. Planirani objekti kompleksa čine turistički Rizort – hotel 5* sa kondo modelom poslovanja, piše eKapija.

Lokacija je podijeljena na 13 parcela, pri čemu je svaka pojedina parcela je koncipirana na način da ima obodno ili djelimično po obodu dvosmjernu saobraćajnicu, ulaz u garažu, pješački pristup koji podrazumijeva ispunjavanje uslova za kretanje lica sa posebnim potrebama (rampe i prateća infrastruktura), pješačke staze, popločanja i travnate ozelenjene površine sa adekvatnim mediteranskim rastinjem, te eventualno bazenom. Tri parcele nalaze se na KO Kumbor, dok se kompleks većinski prostire na KO Đenovići.

U zoni četiri projektovan je hotel kapaciteta 186 ležajeva u 62 apartmana, koji će imati podzemnu etažu, suteren, prizemlje i pet spratova, sa garažom i vlastitim parkingom. Hotel je lociran na sjeveru lokacije, a na nivou suterena predviđen je bazen površine cca 65 m² sa plažom.

U ostalim zonama planirani su objekti koji pretežno sadrže apartmane, dok su u suterenu ili prizemlju planirani poslovni prostori koji će upotpuniti sadržaj ovog turističkog rizorta i opravdati kategorizaciju od 5*. Neki od sadržaja koji su predviđeni u ovim poslovnim prostorima su A la Cart restorani, fitnes centri, teretane, pedikir, manikir, frizeraj, zdravstvena njega, prodavnice raznog tipa i slično.

Rizort je projektovan kao visokokvalitetan, funkcionalni turistički kompleks 5*, sa jednim glavnim hotelom koji će imati 186 ležajeva, dok su u ostalim objektima smješteni apartmani i poslovni prostori sa sadržajima za goste.
U podzemnim etažama su projektovane garaže sa parking mjestima i ostavama. Etaža na koti +25,00 ima 30 parking mjesta, a na etaži 28,20 projektovana su 24 parking mjesta. Na ovoj etaži smještene su tehničke prostorije, bazen i prostor oko bazena na koti 29,5 mnv.
Prizemlje hotela čine vjetrobran, recepcija i foaje, ostave uz recepciju i šank, kafeterija i doručkovaona, vertikalne i horizontalne komunikacije i ekonomski dio. Na gornjim etažama su projektovani apartmani, horizontalne i vertikalne komunikacije, ostave i prostor za sobarice.
Apartmani u prizemlju imaju svoje terase natkrivene tendama. Primjenjuje se više tipova apartmana sa nekoliko podtipova.
Izvor:eKapija

Najčitanije