19.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Nastavak radova na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica

Herceg Novi – Nastavak radova na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica
Nastavak radova na rekonstrukciji Šetališta Pet Danica

Nastavljeni su radovi na rekonstrukciji dionice Šetališta Pet Danica, koji su započeti u aprilu ove godine. Radovi se izvode na potezu od hotela “Plaža” do Meljina, u dužini od oko 1,7km, u saradnji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i Agencije za izgradnju i razvoj Herceg-Novog, koja je završila projektnu dokumentaciju. Morsko dobro je sprovelo tender i odabralo izvođača radova za ovaj projekat vrijedan 1,5 miliona eura.

Po završetku rekonstrukcije, koja je planirana do ljeta naredne godine, Herceg-Novi će imati potpuno sanirano, popločano i osvijetljeno šetalište koje se proteže od Igala do Meljina, pružajući građanima i posjetiocima prijatno mjesto za šetnju i odmor.

Rekonstrukcija šetališta, uključujući postavljanje ograde ispod bolnice Meljine, predstavlja jedan od značajnih infrastrukturnih projekata koje realizuje Javno preduzeće Morsko dobro na području opštine Herceg-Novi.

Podsjećamo, u julu je  svečano otvorena rekonstruisana Obala Nikole Kovačevića – dionica šetališta od Titove vile do Galeba u Igalu.

Najčitanije