17 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi nezaboravnim koncertom grupe Zoster obilježio Međunarodni dan mladih

Herceg Novi nezaboravnim koncertom grupe Zoster obilježio Međunarodni dan mladih
Zoster u HN

U susret Međunarodnom danu mladih, sinoć je na tvrđavi Forte Mare u Herceg Novom održan poseban koncert grupe Zoster.

Koncert je poklon grada mladima čime se Herceg Novi pridružuje globalnoj kampanji obilježavanja Dana mladih (12. avgust), datuma koji su ustanovile Ujedinjene nacije kao priliku da skrenu pažnju međunarodne zajednice na pitanja mladih i ukažu na njihov potencijal kao partnera u društvu.

Čestitku mladim sugrađanima uputili su predsjednik Opštine, Stevan Katić i sekretarka za kulturu i obrazovanje, Ana Zambelić Pištalo i ukazali na važnost i neophodnost uključivanja mladih u sve aktivnosti i procese koji se tiču stvaranja boljih uslova za život i rad u Herceg Novom.

“Često se kaže da su mladi budućnost neke zajednice. Međutim, za nas ste vi i sadašnjost i budućnost koju zajednički stvaramo. To je zadatak svih koji se bave javnim funkcijama ali i roditelja, profesora, društva u cjelini. Vjerujemo da smo barem malo uspjeli da vaš život u Novom učinimo sadržajnijim i boljim organizujući različite kulturne i sportske programe, kroz saradnju sa vaspitno- obrazovnim ustanovama ali i pojedinačnu podršku vašem stručnom usavršavanju. Neka vas vedrina, radost, istrajnost u dobrom djelovanju prate kako biste ostvarili uspjeh u daljem obrazovanje, ali i svakodnevnom životu”, navedeno je u čestitki.

Pokrovitelj koncerta je Opština Herceg Novi, organizator Sekretarijat za kulturu i obrazovanje, u saradnji sa JUK Herceg Fest.

Zoster u HN

Bosanskohercegovačka grupa iz Mostara, Zoster se pokazala kao pravi izbor za obilježavanje Dana mladih, te se veliki broj mladih i onih koji se tako osjećaju okupio na tvrđavi Forte mare i uživao u prepoznatljivom pop-rege zvuku tog muzičkog benda.

“Ovo nam je drugi koncert u Herceg Novom, prošle godine smo na istom mjestu nastupili u sklopu Hercegnovskog strip festivala, a sada smo tu na poziv grada. Predivan je ambijent, privilegija je svirati na Forte Mare u Herceg Novom. Mi se još osjećamo mladi tako da je ovo i naš dan. Pripremili smo najbolje od Zostera za večeras, s tim da prošlo ljeto novi album nije još bio izašao, tako da ćemo večeras svirati i pjesme sa novog albuma koje su u međuvremenu objavljene,” kazao je frontmen grupe Zoster, Mario Knezović neposredno pred početak sinoćnjeg koncerta.

Brojna publika je na tvrđavi Forte Mare uživala kako u novijim hitovima sa posljednjeg albuma “Najgori”, pa tako i klasicima ove regionalno obožavane grupe.

Novljane i mnogobrojne turiste koji borave u gradu u narednom periodu očekuje bogat manifestacioni program, te će, između ostalog, 16. avgusta biti upriličen koncert sevdah benda Divanhana, a od 23. avgusta na Kanli kuli počinje 37. izdanje čuvenog Filmskog festivala Herceg Novi.

Najčitanije