18.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: Osvijetljen magistralni put do Graničnog prelaza Kobila, mogli bi…

Njivice rasvjeta – Foto Nemanja Ristić

Nova javna rasvjeta puštena je u rad na magistralnom putu od skretanja za Njivice do Graničnog prelaza (GP) Kobila (Crna Gora – Hrvatska).

Na ovoj trasi, dugoj oko dva km, postavljeno je 68 stubova rasvjete čime je u potpunosti završen projekat osvjetljavanja kompletnog magistralnog pojasa na teritoriji opštine Herceg Novi, saopšteno je iz lokalne uprave.

-Ovu dionicu danas su obišli potpredsjednik Opštine  Mirko Mustur i sekretar za komunalne djelatnosti, Vasilije Seferović.

Za realizaciju projekta izgradnje nove javne rasvjete od Njivica do GP Kobila, Opština Herceg Novi je budžetom opredijelila skoro 166.000 eura sa PDV-om.

Radove je izvela podgorička kompanija La Collina.

U okviru istog projekta, ranije je urađena prva faza od Karaule do skretanja za naselje Njivice, u dužini od 1,2 km-navodi se u saopštenju.

Iz opštine podsjećaju da je prošle godine u julu osvijetljen i dio magistralnog puta od motela Vinogradi u Sutorini do GP Debeli brijeg,čime je kompletno osvijetljena magistrala od Kamenara do graničnih prelaza Debeli brijeg i Kobila.

-Kontinuiranim investiranjem i odgovornim planiranjem, lokalna samouprava uvodi javnu rasvjetu na više dionica u gradskom, prigradskom kao i dijelovima u zaleđu Herceg Novog, s ciljem da poveća bezbjednost učesnika u saobraćaju i obezbijedi kvalitetnije ulove za život građanima i gostima-poručili su iz Opštine.

Ostalo je da se još pokosi oko samog graničnog prelaza, poboljša vertikalna i horizontalna saobraćajna signalizacija,  kao i da se službenicima policije obezbjedi internet kako ne bi ručno upisivali, evidentirali putnike koji prelaze granicu…

Najčitanije