25 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi – Rekonstrukcija više ulica u narednom periodu

Herceg Novi – Rekonstrukcija više ulica u narednom periodu
Foto Opština Herceg Novi

Opština Herceg Novi nastavlja sa intenzivnim radovima na unaprijeđenju putne infrastrukture kako bi se poboljšali uslovi života građana i turistička ponuda grada.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević, zajedno sa predstavnicima Agencije za izgradnju i razvoj grada, Aleksandrom Kovačevićem i Bojanom Vukićevićem, obišli nekoliko lokacija u našem gradu – Toplu, Igalo, Šištet i Prijevor, u cilju sagledavanja infrastrukturnih potreba i planiranja budućih radova.

Jedan od ključnih projekata koji će biti realizovan do kraja godine jeste rekonstrukcija ulice Janka Beka na Šištetu u dužini od oko 350 metara, a u naselju Prijevor će takođe biti rekonstruisan put u dužini od oko 250 metara. U Prijevoru će biti još radova na asfaltiranju puteva tokom naredne godine, dogovoreno je sa predsjednikom te Mjesne zajednice, Goranom Malavrazićem.

“U narednih mjesec dana biće raspisan tender za asfaltiranje više ulica: od skretanja za Mojdež do sela Lazarevići u Mokrinama, Banjalučka ulica, te ulica Janka Beka. Vrijednost ovog tendera je 300 hiljada eura. U narednom periodu očekuju nas i radovi na asfaltiranju ulice Pete crnogorske brigade i Sava Ilića u Igalu, dio ulice Orjenski bataljon, dio kod Eko pumpe u Igalu, i to je sve u okviru tendera vrijednosti 1.200.000 eura koji je raspisan na proljeće“, kazao je potpredsjednik Konjević.

Još jedan važan infrastrukturni projekat je proširenje trotoara sa obje strane ulice Mića Vavića, od raskrsnice prema Novljanci, do pješačkog prelaza kod pekare “Novljanka”. Ovi radovi obaviće se u sklopu radova na rekonstrukciji trotoara koji su planirani na ovoj trasi, a od izuzetnog su značaja za bezbjednost pješaka i odvijanje saobraćaja. Planirano je da ovi radovi budu završeni do početka sledeće ljetnje sezone.
Takođe, na ovom potezu, odnosno od raskrsnice na Toploj magistralom prema Igalu, biće preduzeti koraci na rješavanju odvoda atmosferskih voda, što je prethodnih godina predstavljalo veliki problem u kišnim periodima.

Potpredsjednik Konjević ističe da će ubrzo početi i radovi na rekonstrukciji trotoara od Doma zdravlja do prodavnice Idea, kao i da će u narednom periodu biti intenzivirani obilasci mjesnih zajednica kako bi problemi lakše bili uočeni i riješavani pravovremeno.

Najčitanije