21.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Herceg Novi: Uhapšen blagajnik banke osumnjičen za pronevjeru 870.000 eura

Herceg Novi – hapšenje

Hercegnovska policija uhapsila jeS.K. (46) iz tog grada, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom postovanju na štetu jedne banke i pronevjerio 870.000 eura.

“Naime, on je uhapšen, kao zaposleni u pomenutoj banci, u filijali u Herceg Novom, kao glavni blagajnik, zloupotrebom svog položaja i povjerenja u pogledu raspolaganja tuđom imovinom – novcem – vlasništvom ove banke, u namjeri da se na popisu ekspoziture u kojoj je zaposlen ne bi utvrdio manjak, kroz bankarsku aplikaciju banke u glavni trezor druge ekspoziture proslijedio novac u iznosu od 870.000 eura, a zatim umjesto novca u navedenom iznosu u plastičnu kesu stavio četrdeset blokova blanko uplatnica”, saopštila je Uprava policije.

Pregledom bankarske aplikacije utvrđen je manjak u iznosu od 870.000 eura, te utvrđeno da je pričinjena šteta ovoj banci u navedenom iznosu.

“Pripadnici hercegnovske policije u koordinaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju potpunog rasvjetljavanja svih činjenica i okolnosti izvršenja ovog krivičnog djela”, naveli su iz policije.

Najčitanije