17 C
Kotor

Slušaj online radio

Hercegnovska policija krivično procesuirala dvije osobe zbog izazivanja opšte opasnosti na moru

Hercegnovska policija krivično procesuirala dvije osobe zbog izazivanja opšte opasnosti na moru
Boka Kotorska – foto Boka News

Turistkinja sa glisera zadobila tešku tjelesnu povredu



Službenici Odjeljenja bezbjednosti Herceg Novi podnijeli su dvije krivične prijave protiv dva lica koja se sumnjiče za krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Naime, događaji u odnosu na koje su kvalifikovana pomenuta krivična djela su, usljed nesreće na moru, registrovani u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva i na plovnom putu prema lokalitetu „Plava Špilja“.

Krivična prijava podnijeta je protiv V.M. (67) sa prebivalištem u Velikoj Britaniji koji je krivično djelo koje mu se stavlja na teret, kako se sumnja, izvršio na način što, upravljajući plovilom gumenim čamcem sa vanbrodskim motorom dužine 3 metra, bez registraskih oznaka u Bokokotorskom zalivu, nije preduzeo mjere bezbjednosti na moru.

Tom prilikom je prilaskom obali u mjestu Baošići, predmetni gumeni čamac ostavio u pogonskoj brzini, a nije ručicu mjenjača ostavio u neutralni plovidbeni položaj. Prlikom izlaska oštećenog lica sa plovila ista je zadobila povrede desne ruke koje su u izvještaju ljetaka konstatovane kao teške tjelesne povrede.

Turistkinja sa glisera zadobila tešku tjelesnu povredu

Boka Kotorska – foto Boka News

Takođe, podnijeta je krivična prijava i protiv L.P. (27) iz Kotora koji se sumnjiči za isto krivično djelo koje je izvršio na način što, upravljajući plovilom gliserom dužine 6,37 metara namijenjen za prevoz putnika na moru, na plovnom putu prema lokalitetu Plava Špilja, nije preduzeo mjere bezbjednosti na moru.

Upravljajući navedenim plovilom L.P. je, pokušao da izbjegne kontakt sa valom koji ga je odvojio od površine, te je tom prilikom kineska državljanka koja nije koristila zaštitni prsluk sa sjedišta, odskočila i zadobila tešku tjelesnu povredu u predjelu leđa i to frakturu pršljena.

Najčitanije