25.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Hotel The Chedi Luštica Bay: Podrška mladim kulinarskim talentima iz Tivta

Luštica Bay – The Chedi

Hotel The Chedi Luštica Bay je po četvrti put bio domaćin i podrška mladim kuvarima iz Tivta, koji su svoje kulinarske vještine pokazali pred profesorima na završnom ispitu u restoranu hotela.

Ovaj luksuzni hotel sa pet zvjezdica, član prestižnog udruženja The Leading Hotels of The World, pruža podršku učenicima kulinarskog smjera JU Srednja mješovita škola „Mladost“ iz Tivta. Na završnom ispitu, koji uključuje praktičan rad i degustaciju raznovrsnih jela, učenici su imali priliku da pripreme lokalne specijalitete i internacionalna jela bazirana na principima zdrave mediteranske ishrane, uz pomoć vrhunskih kulinarskih stručnjaka.

“Ovo je fantastična inicijativa koja omogućava mladim kuvarima da steknu praktično iskustvo i razviju svoje vještine. Izuzetna nam je čast što nastavljamo ovu tradiciju i pomažemo mladim kuvarima da pokažu svoju kreativnost u jedinstvenom ambijentu hotela The Chedi”, rekao je Željko Knezović, zamjenik generalnog menadžera.

Luštica Bay i The Chedi kroz ovaj vid saradnje nastavljaju podršku lokalnoj zajednici, koja je ključna za razvoj integrisanog naselja na obali zaliva Trašte, duž poluostrva Luštica.

Luštica Bay – foto Boka News

Završni ispit učenika kulinarskog smjera održan je u srijedu, 19. juna, u kuhinji hotela The Chedi Luštica Bay, gdje su mladi talenti imali priliku da kuvaju sa šefom Borisom Đurkovićem. Tokom ispita, 37 mladih kuvara steklo je uslov za diplomu kulinarstva. “Njihov entuzijazam je inspiracija za sve nas. Želimo im uspješnu karijeru i radujemo se što smo dio njihovog profesionalnog putovanja”, naglasio je Željko Knezović sa ponosom.

O brendu The Chedi:

The Chedi brend pripada GHM Hotels and Resorts i odlikuje se elegantnim i savremenim dizajnom interpretiranim uz poštovanje autohtone kulture, bogate istorije i jedinstvenog okruženja. Autentičnost je ključna za iskustvo svakog gosta GHM-a, od prefinjene veličine arhitekture do intimnosti poštovanja kada se našim gostima obraćamo imenom; GHM je zaista stil za pamćenje. Hotelom The Chedi Luštica Bay upravlja Orascom Hotels Management.

Najčitanije