24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Hrvatski kapetan ostaje u turskom zatvoru

Hrvatski kapetan ostaje u turskom zatvoru
Kapetan Marko Bekavac

Kapetan Bekavac je kada se ukrcao na brod u Kolumbiji, od kompanije tražio fizičku zaštitu broda i postavljanje kamera jer je sumnjao kako bi im u kolumbijskoj luci mogla biti podmetnuta droga. Međutim, odbili su ga.

Turske vlasti su uhitile polovicu članva, a drugu polovicu pustili, piše Jutarnji list.

Jučer je nastavljeno suđenje hrvatskom kapetanu Marku Bekavcu pred turskim sudom. Njegova sudbina još je uvijek neizvjesna, a nastavak suđenja zakazan je za 16. rujna 2024. Zapovjednik Bekavac, kao i ostalih devet članova posade ostaju u turskom zatvoru u kojemu su od početka listopada prošle godine kada je na brodu za prijevoz rasutih tereta Phoenician-M pod njegovim zapovjedništvom pronađena droga.

– Iako svi želimo da se ovo što prije okonča i nadamo se da će nakon suđenja naš kapetan kao slobodan čovjek doći kući, na žalost, ovo je bila očekivana odluka. Imenovan je novi predsjednik Sudskog vijeća, s obzirom da je ova bivša predsjednica otišla na novu funkciju. On je sebi dao još malo vremena prije donošenja odluke – javio nam je Neven Melvan, koji je ispred Sindikata pomoraca Hrvatske bio na ročištu u Turskoj.

Kaže da je ročište održano u četvrtak, drugo po redu, prošlo dobro. Jako je zadovoljan držanjem kapetana Marka Bekavca pred Sudom.

Saslušani su još neki svjedoci, a članovi posade su još jednom iznijeli svoje obrane s obzirom da je novi predsjednik Sudskog vijeća želio iz njihovih usta čuti što oni kažu na optužbu. Oni su ponovili svoje iskaze, obrana je također iznijela neke nove argumente u korist posade broda. Na kraju, donesena je očekivana odluka da se sve skupa odgodi za još nekoliko mjeseci – ispričao nam je Melvan nakon ročišta.

Najčitanije