24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Humanitarni plivački maraton Budva – Bigova

Humanitarni plivački maraton Budva – Bigova
Plivački maraton – foto RTV Budva

Danas će u organizaciji Sportsko rekreativnog društva “Open Water” biti održan 13. humanitarni plivački maraton na relaciji Bigova – Budva na dužini od oko 21 kilometar i u trajanju od 7 sati.

Start trke je u 9h sa Bigova, cilj je na plaži Pizana ( Stari grad Budva ).

Svi prijavljeni plivači plivaju na svoju odgovornost ovu izuzetno tešku plivačku distancu. U pratnji maratona su pet čamaca sa doktorom i farmaceutom.

“Ove godine naš klub pliva pod sloganom “KEEP THE OCEAN CLEAN” u želji da skrenemo pažnju na očuvanje ovo naše prelijepe prirode jer smo dužnu generacijama koje dolaze da pruzimo bolje i sugurnije mjesto za zivot. Želimo da apelujemo na sve koji su u mogućnosti da uplate za pomoć Dnevnom centru Biseri, N.V.O. “Puževa kućica” i domu starih “Sveti vid” onoliko koliko ko može jer kad bi svi doprineli po malo bili bismo mnogo bolje i humanije društvo”, saopšteno je iz kluba.

Učesnici:

Trener : Luka Zenović
Doktor: Dragan Gazivoda
Medicinska sestra: Ana Lopičić
Farmaceut: Marija Duletić
Psiholog: Aleksandar Tanović
Pratnja: Peco Radjenović( koordinator), Zano Vučković, Željko Dapčević, Vlado Duletić, Vanja Smailagić, Rajko Kuzman, Aleksandar Jovanović, Mišo Vukoje, Milica Damjanović, Anita Šabotić, Marijana Božović, Ksenija Damjanović, Mirko Vujičić, Laura Vučković, Ivana Lijesevic

Plivači:
1. Milija Bulatović
2. Dragan Jovanović
3. Ruben Vergara
4. Luka Vučković
5. Blanka Djurašević
6. Krsto Proroković
7. Vladimir Stevović
8. Dušan Dapčević
9. Ado Gargović
10. Goran Nedović
11. Miodrag Vuksanović
12. Jovan Plavšić
13. Goga Vujović
14. Snježana Sarajkić
15. Stefan Bjelić
16. Bojana Živković

Maraton se održava uz podršku brojnih prijatelja i za sada je prijavljeno 14 učesnika koji će plivatil za Dnevni centar “Biseri Budva”, NVO “Puževa kućica” i Dom starih “Majka Pija” u Petrovcu.

U pitanju je najzahtjevniji i najduži maraton u organizaciji ovog društva istakao je nedavno za program Radio Budve Luka Vučković, učesnik svih dosadašnjih maratona.

Izvor:RTV Budva

Najčitanije