26 C
Kotor

Slušaj online radio

Italijanskim kanconama Esteriores Brothers osvojili publiku na Piazzi Centrale, Luštica Bay (Video)

Italijanska vokalna grupa Esteriores Brothers, globalno prepoznatljiva po sjajnim interpretacijama italijanske muzike, nastupila je sinoć na Piazzi Centrale, Luštica Bay.

Brojni posjetioci i ljubitelji italijanske kancone uživali su u bezvremenskim hitovima.

Po uzoru na nastupe na italijanskim pjacetama, ova četiri brata nastupila su na trgu i ispred kafića i restorana na Piazzi Centrale, Luštica Bay, gdje su u sinergiji sa brojnom publikom prenjeli dio muzičke kulture i duha Italije, interpretirajući muzički identitet svoga kraja.

Sposobnost braće Esteriore da spoje bezvremensku čar italijanskih melodija sa savremenim stilovima impresionirala je i osvojila publiku ove ljetnje večeri.

Podsjećamo, sve je počelo početkom 1970-ih sa njihovim roditeljima, mamom Rosom (pjevačicom) i tatom Tonijem (pjevačem/klavijaturistom), koji su formirali bend. Godine 1977. rođen je Piero, najstariji brat, koji je u mladosti počeo da nastupa sa roditeljima na bini, zabavljajući publiku i pokazujući svoj talenat za pjevanje. Piero sa braćom Mimmom, Gabrielom i Amadeom postaje globalno prepoznatljiv sa društvenim mrežama, gdje na jedan autentičan način kroz muzičke videa iz svih krajeva Italije, interpretiraju muzički identitet ovog kraja.

Izvor:M.M.

Najčitanije