19.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Izgrađen kolektor i asfaltiran put u naselju Boka na Podima

Izgrađen kolektor i asfaltiran put u naselju Boka na Podima
Foto Opština HN

Radovi na izgradnji kanalizacionog kolektora i nove vodovodne mreže u naselju Boka na Podima završeni su, nakon čega je urađeno i asfaltiranje ove ulice, na potezu od trafo-stanice kroz naselje Boka. Izgradnjom 800 metara dugog kraka kolektora, na koji su spojene tri ulice, riješeni su dugogodišnji problemi brojnih domaćinstava i značajno unaprijeđen kvalitet života u ovom dijelu jednog od brzo rastućih novskih prigradskih naselja.

Radove vrijedne više od 300.000 eura finansirala je Opština Herceg Novi, a realizovani su u saradnji sa Mjesnom zajednicom Podi. O ovom i drugim projektima koji će biti realizovani na Podima danas su sa mještanima razgovarali predsjednik Opštine, Stevan Katić, potpredsjednik Mirko Mustur i načelnik Sekretarijata za prostorno planiranje i izradnju, Vladislav Velaš.

„U posljednje vrijeme je uložen značajan iznos budžetskih sredstava kada je u pitanju infrastruktura na Podima. Ovdje i Savjet Mjesne zajednice i gospodin Misinezović rade svoj posao na dobar i kvalitetan način, komuniciraju sa građanima i mještanima, ovdje su svi jedinstveni i složni da se što više uradi, da priskoče i pomognu, a mi kao grad smo tu kao podrška Mjesnoj zajednici“, istakao je predsjednik Opštine, Stevan Katić tokom obilaska završenih radova. On je napomenuo da je riječ o investiciji na koju su građani čekali godinama, a koja je realizovana na kvalitetan način i na obostrano zadovoljstvo mještana i lokalne uprave.

Foto Opština HN

„Završeni su radovi na kolektoru, nakon toga su urađeni pripremni radovi na podizanju šahti. Provučen je novi cjevovod i tako pojačan pritisak vode u ove tri ulice. Na samom kraju je urađeno asfaltiranje“, objasnio je predsjednik Mjesne zajednice Podi, Jovica Misinezović.

Ovim projektom riješen je veliki problem izlivanja septičkih jama u ovom dijelu naselja, a građani su prepoznali njegov značaj, naveo je Misinezović: „Odziv za priključenje na kolektor je bio fenomenalan. Mještani su se samoinicijativno uključili, pomagali radnicima da se to što prije završi da bi što prije bilo u funkciji“.

U razgovoru sa mještanima Katić je istakao da će u narednom periodu biti nastavljena ulaganja u infrastrukturu na području Mjesne zajednice Podi, podsjetivši na brojne investicije u javnu rasvjetu, kanalizacionu, vodovodnu i putnu mrežu koje su realizovane u proteklom periodu.

Foto Opština HN

Juče je potpisan ugovor za izgradnju vodovodne infrastrukture i fekalne kanalizacije u zahvatu DUP Podi vrijedan skoro 200.000 eura, radi se na izradi projektne dokumentacije za proširenje pristupnog puta do crkve Svetog Sergeja i Vakha, a uslijediće i uređenje trotoara ka Meljinama i puta prema Modroj ploči.

„U narednom periodu ćemo završiti i sanaciju i rekonstrukciju trotoara od Meljina do vidikovca na Torionu. Imamo i projekat da se spoji Modra ploča sa Podima, što je takođe bila inicijativa od strane ljudi iz Mjesne zajednice i već su počeli neki pripremni radovi u prethodnom periodu. Mi ćemo obezbijediti sredstva da se putna komunikacija između ta dva naselja poboljša u narednom periodu, a sve da bi se olakšalo ljudima da lakše dođu sa jedne na drugu stranu, da se ne ide preko Srbine i magistrale nego direktno“, najavio je Katić.

Najčitanije