17 C
Kotor

Slušaj online radio

Izložba Moduli svjetlosti u Luštica Bay

Izložba Moduli svjetlosti u Luštica Bay
Luštica Bay – foto Boka News

Izložba Moduli svjetlosti, savremenog umjetnika Franco Costaloga će biti otvorena u ponedeljak 12. avgusta, sa početkom u 1 sati u galeriji BLUART, na promenadi Luštica Bay.

Costalonga, od 1967. godine dizajnira svoja djela na način da im je razlog postojanja stalno suočavanje sa posmatračem, a njihovo razumjevanje je povezano sa aspektom estetskog iskustva: svjetlom. Incidencija svjetlosti na boju koja je tako izložena daje varijacije u osvjetljenju.

Djelo, koje je rezultat preciznog dizajna i tehničkog proučavanja materijala, postaje kaleidoskop novih, modularnih slika, koje potiču od njega i od samog naziva “Chromokinetic”, da bi se potom razvili drugi ciklusi poput Mocubesa, Pseudoriliefa i Riflexa, koji se odnose na iluzorni pokret objekta kroz incidenciju svetlosti na obojenim površinama i stvarni pokret posmatrača koji, prema svom vlastitom kretanju i takođe svom tački posmatranja, dobija različite prikaze objekta: prostor iz “pasivnog kontejnera” postaje “prostor sa generativnim nabojem”.

Proces izrade ovih objekata je sličan metodi dizajniranja: istraživanje jednog osnovnog elementa koji se može strukturisati i orijentisati kako bi se dobili organizovani sklopovi.

BLUART GALLERIA

BLUART galerija sarađuje sa mrežom renomiranih partnera kao što su umjetnici, galerije, kustosi i aukcijske kuće, uvjek na osnovu zahtjeva i potreba svojih klijenata.

Pod vođstvom Migene Hajdari, ova organizacija nadgleda sveobuhvatno upravljanje izložbenim događajima, od faze dizajniranja do njihove realizacije. Migena olakšava razvoj i proliferaciju eksperimentalnih ART platformi, iskustava i publikacija, kao i organizovanje događaja i radionica koje podržavaju transformativne principe rastuće globalne zajednice.

Poslednjih godina, BLUART galerija je stekla ime u oblasti iznajmljivanja umJetničkih dela. Sa sedištem u Italiji, nude finansiranje umjetničkih dela na osnovu profesionalnog iznajmljivanja u saradnji sa velikom mrežom najboljih privatnih kolekcionara u Italiji i inostranstvu.

Najčitanije