17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Jadran M:tel u Ligi šampiona

Jadran M:tel u Ligi šampiona
Jadran foto V.I.

Jadran M:tel završio je posao na kvalifikacionom turniru u Dubrovniku – vaterpolisti iz Herceg Novog danas su novom, četvrtom pobjedom (bolji od Barselone -14:10) izborili plasman u LŠ, gdje će društvo praviti Primorcu. Vicešampion Crne Gore u grupnoj fazi Lige šampiona igraće sa Barselonetom, Vašašom crnogorskog reprezentativca Bogdana Đurđića i Marsejom kojeg sa klupe predvodi Miloš Šćepanović, a kapicu francuske ekipe nosi još jedan naš reprezentativac – Vladan Spaić.

Igrači Vladimira Gojkovića zaslužili su da ove sezone nastupaju u najjačem klupskom takmičenju, očigledno je i Uprava kluba potpuno pogodila sa pojačanjima, a ono najzvučnije – Aleksandar Ivović pokazao je i u današnjem meču zbog čega je klasa i koliko će značiti ekipi u ovoj sezoni.

Novljani su na puti do elite bili bolji od Banja Luke, jednog od favorita – domaćina Juga, Dinama iz Bukurešta i španske Barselone.

I danas su rutinski, bez obzira što su Španci prijetili do odmora, odradili posao i to serijom 5:1, za 13:7 u trećoj četvrtini. Sjajan posao odradili su sa igračem više, iz osam pokušaja pogodili su šest puta, a do odmora su bilo stoprocentni (pet od pet). I sa pet metara Jadran je bio skoro stoprocentan (5-4).

Po tri gola postigli su Ivović, Holod i Danilo Radović, Lazić je dao dva, a u strijelce su se upisali Vujović, Milojević i Vasilije Radović.

Od ranije je poznato da će Novljani biti u grupi C Lige šampiona sa Marsejom, Vašašom i Barselonetom.

Crna Gora će imati dva predstavnika u Ligi šampiona – Primorac je osvajanjem titule već izborio plasman, a igraće u grupi D, gdje su Olimpijakos, Savona i pobjednik kvalifiakcionog tunira na kojem učestvuju Sabadelj, Ortiđa, Šabac i Paji.

Najčitanije