17 C
Kotor

Slušaj online radio

Jadrolinija: 50.000 eura za obitelji poginulih, 600 eura mjesečno za djecu

Jadrolinija: 50.000 eura za obitelji poginulih, 600 eura mjesečno za djecu
Mali Lošinj – Prizor s mjesta tragedije – Foto: Čitatelj / Jutarnji list

Jadrolinija je osigurala financijsku i psihološku pomoć obiteljima trojice pomoraca koji su 11. avgusta poginuli u nesreći u Malom Lošinju.

U nesreći su smrtno stradali vođa stroja Boško Kostović (58) iz Vinišća te kormilari Marko Topić (38) iz Solina i Denis Šarić (54) iz Zadra. Jedan član posade, koji je pao u more, zadobio je teške ozljede, ali je izvan životne opasnosti. Kostović je radio u Jadroliniji 35 godina, Šarić 18, a Topić tri godine.

Prema neslužbenim informacijama Večernjeg Lista, svaka obitelj poginulih pomoraca primit će jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od najmanje 50.000 eura. Osim toga, djeca preminulih pomoraca dobit će mjesečnu stipendiju od 600 eura do završetka školovanja, bilo da se radi o srednjoj školi ili fakultetu, ako se odluče na nastavak obrazovanja.

Jadrolinija je također osigurala jednokratnu financijsku pomoć u iznosu od 5000 eura za sve članove posade broda “Lastovo“, uključujući ozlijeđenog pomorca, koji je nakon pada u more zadobio teške ozljede, ali je izvan životne opasnosti. Uz financijsku pomoć, posadi i obiteljima pružena je i psihološka podrška te sva administrativna pomoć potrebna u ovakvim situacijama.

Uzrok nesreće još uvijek se istražuje, a u istragu je uključena i Agencija za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu, koja će do kraja godine izraditi nacrt izvještaja o tome što se točno dogodilo tog kobnog 11. avgusta.

Najčitanije