24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Jedriličari iz Boke na EP za olimpijske klase, u jakoj konkurenciji, postižu zapažene rezultate

Jedriličari iz Boke na EP za olimpijske klase, u jakoj konkurenciji, postižu zapažene rezultate
EP Start regate

Evropsko prvenstvo u jedrenju, za olimpijske klase koje se  od 10. do 17. marta 2023 održava  u gradu Andora u Italiji, ulazi u sam kraj. Ostao je još jedan finalni dan, a uoči dana odluke zablistao je Nikola Golubović, uzdanica Crne Gore i jedriličarskog kluba Delfin iz Tivta.

Iako ima samo 19 godina, debituje na seniorskom prvenstvu u klasi ILCA 6, Nikola Golubović, koji je, kao i Ilija Marković, prošle godine osvojio bronzanu medalju na EuropaCup regati u Tivtu, uspio je da stigne do 24. mjesta u generalnom plasmanu, a devetu regatu, u konkurenciji 71. jedriličara, završio je na prvom mjestu.

Ostvareni trijumf će sigurno biti velika motivacija Nikoli Goluboviću da nastavi da radi još više, jer ima mnogo prostora za napredak.

Golubović – 2023 ILCA SEN. E. C. 03-0401

Razloga za zadovoljstvo imaju Milivoj Dukić i Ilija Marković, koji su u konkurenciji od 200 jedriličara stigli do zlatne, odnosno finalne grupe. Dukić je pred poslednji dan na 33. mjestu, a Marković, koji je jedan od najmlađih u finalu, na 50.

Sada čekamo dan odluke, a posljednji start je zakazan za 15 sati. Titulu prvaka Evrope u ovom trenutku drži Tonči Stipanović iz Hrvatske, srebro je u rukama Duka Bosa iz Holandije, a bronza je u rukama Filipa Jurišića, također iz Hrvatske. Stipanović i Jurišić su članovi Jedriličarskog kluba Mornar iz Splita.

Najčitanije