23 C
Kotor

Slušaj online radio

Jezičko svjedočanstvo nestalih vremena – Rječnik budvanskog narodnog jezika izazvalo…

JEZIČKO SVJEDOČANSTVO NESTALIH VREMENA

Knjiga pod nazivom Jezičko svjedočanstvo nestalih vremena, tj. Rječnik budvanskog narodnog jezika, autora, DRAGANA V. LIJEŠEVIĆA, diplomiranog pravnika  iz Budve, koja se iz štampe pojavila prije mjesec dana u izdanju kompanije “IV COLSULTINNG” DOO BUDVA, izazvala je veliku pažnju, ne samo stručne javnosti, već i šire čitalačke publike.

Ova knjiga je nastala, dugim i ozbiljnim istraživanjem jezičkog blaga na ovom prostoru, koje vremenom nestaje, pa mi je bio cilj, da dio te bogate riznice sačuvam od zaborava, kako za sadašnje, tako i buduće generacije, kazao je za budvanski ART PRESS,  njen autor Dragan V. Liješević.

Znao sam, da će knjiga pobuditi interesovanje, ali sam iznenadjen, koliko gradjana Budve, želi da ima ovaj svojevrsni rječnik u svojim domovima, kazao je Liješević, ističući, da su neki sugradjani, tražili da kupe i po desetak primjeraka, kako bi poklonili svojim rodjacima i prijateljima.

U ovoj vrijednoj knjizi pod nazivom JEZIČKO SVJEDOČANSTVO NESTALIH VREMENA, nalazi se 6.200 pojmova, arhaizama, izreka, frazema, obogaćenih citatima iz svakodnevnog života i literature.

Racenziju za ovu vrijednu knjigu, napisao je poznati mladi reditelj iz Budve BORIS LIJEŠEVIĆ, a njena promocija biće uskoro organizovana u Budvi, saopšteno je iz budvanskog ART PRESS-a.

Najčitanije