12.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“Još se digod skupe naši” na otoku Gospe od Milosti oduševio brojnu publiku

“Još se digod skupe naši” naziv je koncerta koji je u subotu održan na otoku Gospe od Milosti u Tivatskom zalivu.

Brojni Tivćani i njihovi gosti, poštovaoci dalmatinske i klapske muzike uživali su u originalnom ambijentu Boke, kamena, mora i muzike kojom odiše Mediteran, u organizaciji Udruge A capella.

Brod „Katica“ koji je isplovio sa Pina bio je ispunjen do posljednjeg mjesta. Brojni Tivćani su iskoristili priliku da posjete otok, koji je širom otvorio vrata zahvaljujući don Ivanu Ćoriću, i dožive ga na jedan originalan način u noći klapske muzike i baklji, i nisu krili zadovoljstvo i ponos.

Koncert – Gospa od Milosti

Sam događaj bacio je jedno novo svjetlo na našu kulturnu baštinu i turističku ponudu, zahvaljujući A Capelli i njenim članovima, koji su osmisli i organizovali šetnju kroz prošlost i tradiciju…

U đardinu otoka Gospe od Milosti, pod vedrim nebom na pozornici ispod odrine vinove loze, nastupile su klape iz Hrvatske i Crne Gore: mješovita klapa Jadran – Tivat, ženska klapa Incanto – Kotor, muška klapa Ošjak – Vela Luka, mješovita klapa Kampaneli – Donja Kaštila, ženska klapa Kurjože – Podstrana i mješovita klapa Sfida – Korčula.

Podsjetimo, organizatori Udruga „A Capella“ nastala je s namjerom da se vratimo svojim muzičkim korjenima, da se sjetimo i osjetimo da je klapska pjesma dio naše kulture i identiteta, što su svojim idejama, kreativnim radom i angažovanjem sinoć još jednom potvrdili, jedinstvenom porukom “Još se digod skupe naši”.

Nakon koncerta i brojnih čestitki kratko i skromno za portal Boka News, predsjednica Udruge Snežana Radinović je prokomentarisla i obećala, „Iznenđeni smo intersovanjem i posjetom, obećavamo biće još ovakvih koncerata…“.

Klape su izvele tradicionalne klapske ali i savremene obrade popularnih pjesama da bi na kraju zajedničkim nastupom svih učesnika poslali poruku, “vidimo se na istom mjestu i naredne godine”.

Pored Turističke organizacije Tivat i Opštine Tivat, projekat su podržali i brojni sponzori i pojedinci, a organizatori su posebnu zahvalnost izrazili don Ivanu Ćoriću župniku Krašića i Gospe od Milosti.

Najčitanije