17 C
Kotor

Slušaj online radio

“Kako da rastem?”

Kako-da-rastem

Promocija knjige za djecu “Kako da rastem?“ pjesnikinje Sonje Padrov Tešanović, u organizaciji Dječijeg hora Cvrkutići, biće upriličena u subotu, 23. seprembra u Domu kulture u Kumboru.

Početak promocije je zakazan za 17 sati, a u kulturno-umjetničkom dijelu programa učestvovaće‚ članovi Dječijeg hora Cvrkutići.

Novljanka Sonja Padrov Tešanović rođena je 1967. godine. Piše poeziju i prozu za djecu. Zbirka pjesama za mališane „Kako da rastem?“ njena je treća samostalna knjiga, a napisala je još i „Mama 00-24“ i „Taj se začin zove ljubav“, pored toga pisala je za veliki broj zajedničkih zbirki i zbornika.

Dobitnica je više književnih nagrada, a članica je upravnog odbora i Udruženja književnika za djecu i mlade Crne Gore i još nekoliko književnih udruženja u Crnoj Gori i zemljama u okruženju, kao i Instituta za dječiju književnost Beograd, državljanin Pesničke Republike.

Njena poezija prevođena je na engleski i makedonski jezik, na njene pjesme je pisana muzika za dječije muzičke festivale, a igrokazi scenski izvođeni.

Najčitanije