24.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Kako je Kotor pobijedio cijelu regiju i spasio rock and roll?!

Kotor doček 2020. – foto Vedran Levi

Iako je od dočeka Nove godine prošlo deset dana svakako se treba osvrnuti na najrockerskiji i prema mnogima jedan od najboljih dočeka u cijeloj regiji, a to je onaj u Kotoru.

Crna Gora već godinama za doček pruža raznolik izbor glazbenih pravaca i grupa iz svih krajeva bivše Jugoslavije. Ovaj u Kotoru profilirao se s rock zvukom i izborom izvođača poznatih u ovim našim krajevima poput prisutnog Lačnog Franza, Partibrejkersa, Hladnoga piva, Bajage, te proteklih godina kada su nastupili Rambo Amadeus, Električni orgazam, Let 3, Disciplin A Kitschme, Darko Rundek…

Ugođaj je uvijek odličan, zvuk bez greške, a vatromet impozantan, što je zasluga ekipe na terenu koja umjesto slavlja brine da sve štima, uz svesrdnu potporu Turističke organizacije Opštine Kotor.

Kotor doček 2020. – foto Vedran Levi

Dvodnevni program počeo je na staru godinu slovenskim Lačnim Franzom. Bend predvođen Zoranom Predinom, jedinim preostalim članom originalne postave, prošetao nas je kroz izbor njihovih hitova uz pokoji prepijev. Zanimljivo je bilo čuti njihovu verziju “Ja sjećam se” KUD-a Idijoti.

Prije dvije godine Partibrejkersi bili su zaduženi uvesti prisutne u Novu 2018. godinu, a očigledno se to organizatorima svidjelo i s već provjerenim odabirom hitova nisu mogli pogriješiti. Publika je imala pravi rock’n’roll doček uz pjesmu “Put”…

U skoro dva sata svirke vrijeme je proletjelo i zakoračili smo u 2020. Nakon Partibrejkersa, u jedan sat poslije ponoći, zabava se nastavila uz VIS Tetra iz Podgorice. Bend je odsvirao raznolik izbor poznatih pjesama, a večer su završili s Rammstainovom “Du Hast”.

Kotor doček 2020. – foto Vedran Levi

Drugu večer otvorio je lokalni blues-rock sastav Light Under the Black Mountain koji nas je počastio odličnim setom brzih rock standarda od Neila Younga pa do Billya Idola. Kako je predviđena satnica bila kraća od standardne, Hladno Pivo je odlučilo ne svirati spore pjesme. U nešto više od 90 minuta čuli smo presjek pjesama svih njihovih albuma koji su završili s “Ezoterijom”. Specijalni gost na pjesmi “Teško je ful biti kul” bio je glumac i za ovu prigodu reper Darko Kurtović koji je za nagradu dobio ‘hladno pivo’.

Kotor doček 2020. – foto Vedran Levi

Momčilo Bajagić – Bajaga s Instruktorima zaokružio je doček Nove godine u Kotoru. Od samog početka pjevale su se njegove pjesme, i one nove i one stare. Iako sporijeg tempa od onoga kojeg je imalo Hladno pivo, prisutnima je to u potpunosti odgovaralo, što se osjetilo u pljesku i ostanku većine do samoga kraja koncerta.

/Piše/foto: Vedran Levi/

Najčitanije