17 C
Kotor

Slušaj online radio

Karisma iz svojih hotela u Ulcinju izbacuje plastiku za jednokratnu upotrebu

karisma

Karismini hoteli u Crnoj Gori, The Long Beach Hotel Montenegoro i Holiday Village Montenegro u Ulcinju počeće sa elimisanjem plastičnih proizvoda za jednorkatnu upotrebu od naredne sezone.

Verujemo da ćemo zajedničkim snagama dati doprinos ovoj važnoj akciji i primer drugima, navodi se u saopštenju hotelske grupacije Karisma Hotels & Resorts dostavljenom portalu Investitor.

“Kompanija svojim programom Passion for sustaninability još jednom potvrđuje svoju predanost ka održivom poslovanju, na svim destinacijama na kojima posluje, te će sve poslovne strategije ubuduće biti u skladu sa ciljevima održivog razvoja (SDGs), a to podrazumijeva, za početak, uklanjanje plastike za jednokratnu upotrebu”, preciziraju. 

U skladu sa ovim pristupom, razvijen je Plan uklanjanja plastike za jednokratnu upotrebu, koji ima za cilj da do 2021. godine u potpunosti eliminiše plastiku iz svih Karisminih hotela, a prvi korak ka ovom velikom poduhvatu bio je zamjena plastičnih slamki za piće sa biorazgradivim slamkama u 2018. godini.

“Na Dan nezavisnosti Meksika, svi Karismini hoteli u Meksiku zamjenili su plastične ambalaže vode sa staklenim povratnim ambalažama, što će u budućnosti spriječiti da se proizvede više od 40 tona plastičnog otpada; biće ušteđeno više od 1,5 miliona litara vode i spriječiće se godišnje ispuštanje više od 100 tona ugljen dioksida u atmosferu. Ova akcija ima za cilj: stvaranje pozitivnog uticaja na okolinu, smanjenje otpada, promovisanje više etičnog načina života, kako među zaposlenima, tako i među gostima, te odgovorno korišćenje resursa”, stoji u saopštenju grupe Karisma Hotels & Resorts.

Najčitanije