19 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert “Mendelson i prijatelji – poruka mira”

Koncert “Mendelson i prijatelji – poruka mira”
Mendelson i prijatelji – poruka mira

U organizaciji Muzičke škole Tivat i Festivala gudača Perast, u nedjelju 20. oktobra u 19 sati, koncert će održati Omladinski orkestar Zapadnog Balkana i Kamerni orkestar Les essences iz Esena.

Na programu su djela Mendelsona, Bruknera i Šenberga. Koncert nosi simboličan naziv ,,Mendelson i prijatelji – poruka mira“ i sastavni  je dio  turneje u zemljama Zapadnog Balkana i Centralne Evrope. Ovaj ansambl sastavljen od  članova iz deset evropskih zemalja, krasi visok umjetnički nivo koji kroz svoj rad djeluje kao ambasador mira i evropskog dijaloga.

U toku ove, 2024 godine, obilježava se više značajnih jubileja kompozitora poput Feliksa Mendelsona Bartoldija (215. godina), Antona Bruknera (200. godina) i  Arnolda Šenberga (150. godina). Pored izvanrednog muzičkog događaja, dvadesetak  muzičara i dvoje solista, upućuju poziv ljubiteljima klasične muzike i mladim umjetnicima da se pridruže kako bi razgovarali o evropskim vrijednostima i na taj način promovisali interkulturalni dijalog kroz najljepše bisere klasične muzike – poručili su iz Muzičke škole.

Koncert će se održati u dvorani Muzičke škole Tivat, a ulaz je slobodan.

Najčitanije