24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncert “Muzika u svitanje“ u Gornjoj Lastvi

Koncert “Muzika u svitanje“ u Gornjoj Lastvi
Koncert u svitanje – Gornja Lastva

Koncert pod nazivom „Muzika u svitanje“, održan je jutros u osvit zore, na platou ispred crkve Svete Marije u Gornjoj Lastvi.

Pedsesetak zaljubljenika muziku, ali i Gornju Lastvu, uživalo je u ovom  atraktivnom događaju koji je priredilo Kulturno zavičajno udruženje „Napredak“ Gornja Lastva.

Na koncertu  koji je počeo sa prvim zracima sunca nastupili su Duet harmonika – Tijana i Miroslav Ilić a na repertoaru su bila popularna djela klasične muzike.

Koncert u svitanje – Gornja Lastva

“Ovo je prvi put da nastupamo u ovakvom ambijentu i u ovo vrijeme. Ovo je za nas jedno posebno iskustvo za pamćenje. Posebno nam je drago jer smo vidjeli i da je publika uživala u koncertu”, kazala je članica dua harmonika Tijana Ilić.

Ulaz na koncert je bio slobodan, a organizatori su obezbjedili i besplatan prevoz za sve zainteresovane.

“U početku, kada smo došli na ideju realizacije ovog programa, nismo bili sigurni da li će se uopšte neko pojaviti. Ipak ovaj program izrastao je u jedan od najpopularnijih, pored Lastovske fešte, i vidjeli ste i danas da je bio prisutan zavidan broj ljudi”, istakla je Dejana Stjepčević ispred NVO Napredak.

Gornja Lastva foto Boka News

Tijana Ilić i Miroslav Ilić nastupaju zajedno od 2007.godine ostvarujući bogatu koncertnu djelatnost. Pored niza koncerata održanih u Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji, izdvajaju se nastupi na međunarodnim muzičkim festivalima Nei Suoni dei Luoghi (Italija), Carniarmonie (Italija), Međunarodni festival “Harmonika fest” (Cetinje), te koncerti za muzičku fondaciju Santa Cecilia, Muzički centar Crne Gore i Barski ljetopis. Laureati su mnogih domaćih, ali i međunarodnih takmičenja.

Najčitanije