24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom All that Jazz otvoren džez program na TMF-u

Koncertom All that Jazz otvoren džez program na TMF-u
Scena i publika TMF – foto Dalibor Ševaljević

Na lukobranu Luštica Bay  zablistao Svjetski džez orkestar Muzičke omladine



Na programu TMF-a, sinoć je Svjetski džez orkestar Muzičke omladine na lukobranu turističkog naselja Luštica Bay održao koncert za pamćenje.

Jedinstveni koncert pod nazivom All that Jazz, izveden pod zvjezdanim nebom, privukao je domaće ljubitelje džeza i goste, koji su uživali u bravurama mladih umjetnika. Orkestar čini dvadesetak vrhunskih muzičara iz različitih zemalja sa četiri kontinenta, koje predvodi poznati američki trombonista Luis Bonila.

 Svjetski džez orkestar Muzičke omladine nastupio je na TMF-u veče nakon koncerta na 75. Dubrovačkim ljetnjim igrama, gdje je jednako oduševio publiku. Svjetsku turneju završili su upravo u Tivtu.

Solo sax – TMF – foto Dalibor Ševaljević

Događaj je organizovan u koprodukciji sa međunarodnim festivalom KotorArt i Luštica Bay-om, te u saradnji sa Centrom za kulturu Tivat. Naredni značajan program koji će biti održan na TMF-u na istoj lokaciji naselja Luštica Bay je „Western Balkans Go Pop and Rock”, zakazan za 28. jul u 21 sat.

Publika jazz TMF – foto Dalibor Ševaljević

Prvo izdanje Tivat Music Festivala održava se na više lokacija u Tivtu i bokokotorskom zalivu, od 28. juna do 12. avgusta, u partnerstvu sa Centrom za kulturu Tivat, uz podršku zlatnog sponzora Coca-Cola HBC Crna Gora, te kompanija Luštica Bay, Porto Montenegro, Henley & Partners, Montenegro Sotheby’s Realty, Regent Montenegro i drugih značajnih sponzora, partnera i prijatelja iz zemlje i inostranstva.

Najčitanije