16.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Koncertom Gradske muzike Kotor otvorena manifestacija od “Božića do Božića”

Gradska muzika Kotor sinoć je u prepunom Kulturnom centru “Nikola Đurković” održala Novogodišnji koncert, kojim je svečano otvorena manifestacija “Od Božića do Božića” u organizaciji NVU „Karampana“ i TO Kotor.

Manifestaciju “Od Božića do Božića” koja se po sedmi put organizuje otvorio je gradonačelnik Kotora Željko Aprcović.

„Večeras ćemo uživati u onome što jeste tradicija Kotora, 177 godina dobrog ukusa u koncetru Gradske muzike. Očekuju nas brojne manifestacije narednih dana, Kotor je zbog toga drugačiji ljepši puno bolji od svih onih koji su pokušali kopijama da naprave nešto što se ne može napraviti. Hvala Karampani na svemu što ste dali Kotoru. Želim vam sretne, blagoslovene, u zdravlju i sreći provedene božićne i novogodišnje praznike, a Kotor neka pjeva“ – poručio je Aprcović, otvarajući manifestaciju.

Gradska muzika Kotor – od Božića do Božića

Direktorica TO Kotor Ana Nives Radović kazala je da nije slučajno da svake godine manifestaciju „Od Božića do Božića“ otvara Gradska muzika Kotor.

„Oni izvode klasičnu muziku, evergreene i modernu muziku, svaku numeru koju budete čuli je poruka svima nama. Velika djela klasične muzike nose poruku da sve ono što je nastalo u svjetskoj kulturi, kao dio svjetske kulturne baštine Kotor zna da sačuva. Savremeni hitovi u izvođenju Gradske muzike Kotor nastale prije 177 godina pokazuju da samo onaj koji zna da sačuva tradiciju može ići u korak sa svijetom“ – kazala je između ostalog Radović.

U ime organizatora posjetioce je pozdravila Tina Bjelobrković koja se zahvalila svim članicama NVU „Karampana“ koje već sedmu godinu zaredom organizuju manifestaciju „Od Božića do Božića“.

Pod dirigentskom palicom kapelnika Daria Krivokapića kotorska gradska muzika oduševila je brojnu publiku. Koncert je započeo poznatim Vangelisovim djelom  Conquest of paradise, nastavljen polkama, klasičnim kompozicijama, pop muzikom, a za kraj u duhu Beča poznata koračnica Johana Štrausa starijeg  „Radetzky Marsch“ i Kolo bokeljske mornarice.

Gosti koncerta  bili su  ženska klapa „Incanto“ i hor KC „Nikola Đurković“.

Gradska muzika Kotor održati će koncert tačno u podne 1. janura 2020. na Trgu od oružja.

Najčitanije