17 C
Kotor

Slušaj online radio

Kordić: Kakva je ponuda takvi će nam i biti gosti – Ministrice prošetajte do NP Durmitor

Kordić: Kakva je ponuda takvi će nam i biti gosti – Ministrice prošetajte do NP Durmitor
NP Durmitor – Žabljak – foto Boka News

“Kakva je ponuda takvi će nam i biti gosti”, te da se turizam kao industrija veoma promijenio, poručila je danas ministrica turizma Simonida Kordić, gostujući u Jutarnjem programu TVCG.

Kako je kazala, da bi mogli da primimo više gostiju moramo prvo “kapije” našeg turizma da otvorimo, a to su Aerodromi, granični prelazi, neophodna je i digitalizacija koja će obuhvatiti sve te službe.

Među problemima izdvojila je avio-povezanost Crne Gore, zatim gužve na putevima koje se stvaraju i tranzitom. Kako je kazala Kordić, jedan od zaključaka je da je nužno jačati aerodromske kapacitete.

Aerodromi Crne Gore ove godine opslužili su preko 1.5 miliona putnika što, kako je kazala, zahtijeva veće kapacitete.

“U ovome mora cijela Vlada da pomogne, jer ono što se identifikuje kao problem je i šansa”, poručila je Kordić.

Ona je dodala da Crnu Goru moramo “pakovati” kao jedan turistički proizvod.

Kordić je kazala i da ne treba potcijeniti nijednog gosta, i da su gosti iz regiona naši tradicionalni turisti koji su lojalni Crnoj Gori.

Podsjećamo čitaoce ali i minstricu koja insistira na „kapije“ turizma da još uvjek nije posjetila Aerodrom Tivat da vidi aktuelnu situaciju.

Ako ministrica nije stigla posjetiti Aerodrom Tivat, preporučili bi joj vikend na Žabljaku, da se upozna sa problemima u Nacionalnom parku Durmitor, sa čoporom pasa lutalica na Crnom jezeru, koji zabavljaju turiste kradući im papuče, patike… Stalni su gosti u restoranu na Crnom jezeru gdje od gostiju pokušavaju dobiti koji zalogaj.

NP Durmitor – Žabljak – foto Boka News

Inače, ako niste bili, cijena ulaznice za ulazak u NP Durmitor je 5 eura na dan po osobi, parking 3 eura sat na neuređenom dijelu uz put prije ulaska u NP, koji zaposleni uredno naplaćuju na čuđenje brojnih posjetilaca, koji negoduju, ističući da je to neuređene površina a ne parking…

Otpad i prepune kante koje se prelivaju ne treba pominjati…

Cijene u ugostiteljskim objektima nisu realan odnos ponude i kvaliteta, pa visoke cijene česti su razlog loše van pansionske potrošnje, tako da najbolje rade samoposluge…

Najčitanije