24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Košarka – Juniori nastup na B prvenstvu Evrope

Košarka – Juniori nastup na B prvenstvu Evrope
Juniori – reprezentacija – foto KSCG

Juniorska muška košarkaška reprezentacija Crne Gore doputovala je u Skoplje, gdje danas počinje nastup na B prvenstvu Evrope.

-Okupili smo se još 17. juna, imali smo dosta vremena za pripreme koje smo iskoristili isključivo za rad. Svi do jednoga smo dali svoj maksimum, u dobroj atmosferi, radnoj sredini i čekamo da uberemo plodove istog. Ponosan sam na svoje saigrače i trenere i mislim da radimo veoma dobar posao – kazao je Aljoša Drašković, reprezentativac Crne Gore.

Član Podgorice objasnio je da ova selekcija ima jasan cilj.

-Idemo na Evropsko prvenstvo, kao i svaka ekipa sa jednim ciljem, a to je da se osvoji i da se plasiramo u A diviziju. Predstavljamo svoju državu, domovinu, porodicu kao i tim koji sami činimo – jasan je Drašković.

Crna Gora je u grupi A, gdje su još Rumunija, Slovačka, Bugarska i Holandija, a premijerni meč ,,crveni“ igraju danas protiv Bugarske.

-Prva utakmica grupne faze očekuje nas protiv Bugarske koja je fizički jako spremna i dobra ekipa. To je i prva utakmica tako da nam treba koncentracija, dobro trčanje i da se da sve od sebe na terenu, ako to bude slučaj vidim samo pozitivne rezultate. Mislim da smo reprezentacija koja ima kvaliteta i koja je vrijedna zlatne medalje, spremni smo da se borimo za nju – optimista je Drašković.

Naši juniori odigrali su šest prijateljskih mečeva – dva puta su savladali Kosovo, dva puta su poraženi od Srbije u Bijelom Polju, a dva puta savladali su Sjevernu Makedoniju u Skoplju.

/KSCG/

Najčitanije