17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Košarkaški klub Kotor: Uradili smo sve što je u našoj moći da pomognemo u razrješavanju slučaja

Košarkaški klub Kotor: Uradili smo sve što je u našoj moći da pomognemo u razrješavanju slučaja
KK Kotor

Usled uznemirenosti kotorske javnosti i stavljanja u negativni kontekst Košarkaškog kluba “Kotor”, u vezi sa slučajem I. K. želimo da Vas informišemo o postupcima koje smo kao klub preduzeli u navedenom slučaju, navodi se u saopštenju iz ovog kluba.

Onog momenta kad su se pojavile prve naznake, da je I. K. umiješan u bilo kakva djela za koje je osumnjičen, klub je istog dana sazvao hitnu sjednicu Upravnog odbora, na kome je istom zabranjeno prisustvo bilo kakvim aktivnostima u organizaciji Košarkaškog kluba “Kotor”, kao i odluka da se o tome momentalno obavijeste i roditelji i nadležni organi.

U najkraćem roku smo sazvali roditeljski sastanak na kome smo roditeljima predočili saznanja koja smo prikupili, kao i Odluke Upravnog odbora. Nakon roditeljskog sastanka smo kontaktirali Upravu policije – OB Kotor, koji nas je zbog specifičnosti slučaja uputio na Centar za socijalni rad Kotor. Predstavnik našeg kluba je u saradnji sa roditeljima učestvovao u prijavljivanju navedenog problema Centru za socijalni rad. Nakon pokretanja postupka od strane Centra za socijalni rad i OB Kotor, predsjednik našeg kluba je dao izjavu, gdje je još jednom iznio saznanja  koja imamo i koja smo prezentovali roditeljima o navedenom slučaju.

Želimo naglasiti, da tokom svih aktivnosti našeg kluba, u kojima je I. K. učestvovao, nije pokazivao bilo kakve naznake u pravcu djela za koje se tereti, niti smo imali bilo kakve prijave o aktivnostima po istom osnovu. Klub se do sada nije oglašavao po navedenom slučaju, ne želeći da ugrozi integritet samog procesa i želeći da zaštiti sve potencijalno oštećene strane.

Hronološki iz rečenog možete zaključiti da je klub uradio sve što je u našoj moći da reaguje i pomogne u razrješavanju ovog slučaja, koji nas je sve zatekao, šokirao i duboko pogodio. Naš klub žali zbog ovih dešavanja, izražava duboko saosjećanje sa svim porodicama koje su pogođene ovim događajima. Klub najozbiljnije shvata zaštitu djece i mladih i uvjek ćemo preduzimati sve potrebne mjere kako bismo osigurali njihovu sigurnost i bezbijednost.

Klub se po ovoj temi neće više oglašavati do okončanja procesa.

Najčitanije