23 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – biciklističkom stazom kroz Dobrotu u dužini 2 km

Biciklom kroz Dobrotu

Opština Kotor sprovodi projekat finansijske perspektive IPA 2014-2020 “SUMPORT – održiva mobilnost u lučkim gradovima MED područja”. Kroz ovaj projekat je u predhodnih 30 mjeseci finansirano jačanje kapaciteta planiranja u vezi sa održivom mobilnošću lučkih gradova kroz dijeljenje iskustava, pilot aktivnosti i organizovanje obuka.

Nakon usvajanja Odluke o regulisanju saobraćaja na teritoriji opštine Kotor krajem prethodnog mjeseca, sprovedena je pilot aktivnost integrisane biciklističke staze dužine od 2 km na trasi puta od bivšeg auto kampa do Instituta za biologiju mora.

Uskoro će građani koji koriste bicikl, imati stazu namijenjenu samo njima, jer je ovo prva biciklistička staza u Kotoru.

Podsjećanja radi, ta dionica puta je, pomenutom Odlukom, proglašena jednosmjernom, pa će biciklistički i kolski saobraćaj moći nesmetano da se odvijaju.

Biciklom kroz Dobrotu

Osim biciklističke staze, Kotor je kroz ovaj projekat dobio četiri pametne klupe i dva parkirališta za bicikla koji su instalirani na Donjem putu. Klupe se napajaju i pune solarnom energijom i multifunkcionalnog su karaktera.

Najčitanije