8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – koncert Gibonnija za otvaranje glavne turističke sezone

Gibonni

Glavna turistička i ljetnja sezona brojnih kulturnih dešavanja u Kotoru biće otvorena koncertom jedne od najvećih regionalnih zvijezda-Gibonnija.

U petak, 2.juna na glavnom gradskom trgu program počinje u 20 sati, kao predgrupa nastupiće Ansambl Toć, a zatim Gibonni.

TO Kotor i Opština Kotor su suorganizatori ovog koncerta, uz podršku generalnog sponzora Hyatt Regency Kotor Bay Resorta koji će biti svečano otvoren 1. Juna, a ujedno je i prvi Hyatt-ov hotel u Crnoj Gori.

Kada kažemo ljeto, asocijacije su brojne, a mi se radujemo svakoj od njih. Pozivamo vas da uz Gibonnija i zvuke njegovih dobro poznatih hitova, uz koje se nerijetko pusti glas ma gdje god bili, poželimo dobrodošlicu svemu što za nas znači ljeto, poručuju iz TO Kotor.

I ove godine, oživjećemo kotorske trgove, gradski park i ići onim putevima kojima se rijeđe ide, a sa kojih se pružaju najljepši pogledi na grad; a sve zahvaljujući Kotorskom abrumu za dušu i tijelo koji će trajati od 20.juna do 15.septembra.

10. juna u Risnu održaće se manifestacija pod nazivom “Risanski makaruli”, i to po četrnaesti put. Organizator je nevladino udruženje Organizacija Žena Risan, koja kao organizacija postoji od 2009.godine. Cilj ove manifestacije jeste promocija Risna i njegovih običaja, s akcentom na očuvanje starih risanskih tradicionalnih jela, a posebno sukanih makarula na igli, jela bez kojeg se u Risnu nekada nije mogla zamisliti nijedna slavska ili praznična trpeza. Želja organizatora je da se okupi i uključi što veći broj mještana i sugrađana, a svi su dobrodošli!

Kotor – foto Boka News

U crkvi Sv. Mihaila u Dobroti, od 15.juna do 15.septembra biće izložena etno zbirka porodice Radimiri. Ova zbirka nastala je kao plod dugogodišnjeg sakupljanja predmeta, naročito nakon zemljotresa 1979.godine.  Zbirka se može podjeliti u nekoliko tematskih cjelina a obuhvata sve predmete koji su bili u svakodnevnoj upotrebi u skoro svakoj građanskoj porodici Boke Kotorske. Valorizacija kulturnih vrijednosti kulturnih dobara ove zbirke odobrena je od strane Uprave za zaštitu kulturnih dobara Crne Gore.

Trećeg vikenda juna, u Kotoru nas očekuje svojevrsni gastro spektakl pod nazivom “Gastro Weekend” a u organizaciji M2Communications Montenegro. Po prvi put, od 16-18. Juna gradski park postaće gastro scena grada Kotora, i mjesto spajanja brojnih gastronoma, nudeći priliku lokalnom stanovništvu, turistima, hedonistima i kuvarima da uživaju u ukusima tradicije, ali i modernim obrtima i internacionalnim specijalitetima, poručuju iz TO Kotor.

Najčitanije