17 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Novoizgrađena pijaca sa trgom svečano otvorena na Svetom Stasiju (Foto)

Novoizgrađena pijaca sa trgom svečano je danas otvorena na Svetom Stasiju, čime je Kotor, nakon Velikog gradskog parka, dobio još jedan savremeno osmišljen javni prostor.

Na nekada zapuštenoj površini, na samom ulazu u naselje, izgrađena je pijaca koja će umnogome olakšati život građanima Svetog Stasija, koji su na ovaj sadržaj čekali decenijama. Pijaca je opremljena funkcionalnim inventarom i sanitarnim jedinicama, kao i mjestima za parkiranje. Prostorom dominira trg sa fontanom i zelenim površinama, koncipiran da bude mjesto novog okupljanja i održavanja kulturnih i zabavnih dešavanja.

Pijacu sa trgom na Svetom Stasiju zvanično je otvorio predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić, kazavši kako će ova pijaca, nalik kotorskom i risanskom markatu, pružiti još jedan pazarni dan u Kotoru.

Kotor – Otvaranje pijace sa trgom na Svetom Stasiju

„Ovaj projekat, kao i onaj sa Velikim gradskim parkom, potvrđuje naše opredjeljenje da opštinske prostore iskoristimo za javnu namjenu i komunalne djelatnosti. Promijenili smo višedecenijsku praksu u Crnoj Gori, kojom su ovakvi prostori završavali u stambenim zgradama i podijeljenim kvadratima“, istakao je Jokić, zahvalivši svima koji su učestvovali u realizaciji projekta te današnjem otvaranju, posebno naglasivši doprinos potpredsjednika Opštine Kotor Nebojše Ševaljevića.

Svečanom otvaranju, uz predstavnike zakonodavne i izvršne vlasti u Kotoru, prisustvovao je veliki broj gađana. U muzičkom dijelu programa nastupile su klape „Incanto“ i „Castel Nuovo“, dok su lokalni poljoprivredni proizvođači pripremili degustaciju domaćih proizvoda.

Najčitanije