22.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor ponovo na rukometnoj mapi Crne Gore

Kotor ponovo na rukometnoj mapi Crne Gore
Rukometni klub Kotor
Rukometni klub Kotor počeo je sa radom početkom septembra predvođen nekadašnjim kapitenom naše reprezentacije Vaskom Ševaljevićem.

Kotor je ponovo na rukometnoj mapi Crne Gore.

Nakon upisa u registar Ministarstva sporta i mladih, Rukometni klub Kotor počeo je sa radom početkom septembra, predvođen nekadašnjim kapitenom naše reprezentacije Vaskom Ševaljevićem, koji je predsjednik, ali i prvi trener u klubu koji je okupio veliki broj polaznika.

Rukometni klub Kotor

Oko 150 djece iz Kotora uzrasta od pet do 15 godina trenutno su članovi kluba, koji je nakon dvije decenije ponovo oživio rukomet u „drevnom gradu“.

Rukometni savez Crne Gore pružio je stručnu podršku u osnivanju kluba, a posjeta prvog čovjeka „crnogorske kuće rukometa“ Petra Kapisode, bila je prilika da upravi i svim članovima kluba poželi srećan početak rada, uz očekivanje da će se u narednim godinama razviti igračice i igrači koji će biti dio reprezentativnih selekcija naše države.

„U klubu trenutno imamo oko 150 djevojčica i dječaka podijeljenih u više selekcija. Imamo timove u mini rukometu, ali i u uzrastu mlađih pionira, pionira, te nekoliko članova u kadetskom uzrastu. U radu kluba čiji osnivač je Opština Kotor pomažu mi treneri Miloš Jevtović i Nikola Ljesar, dok je trener golmana Tripo Branković. Interesovanje djece u Kotoru je zaista veliko, to je evidentno već na početku rada našeg kluba, što nas raduje i daje nam za pravo da očekujemo da u budućnosti možemo da formiramo ekipe koje će biti konkurentne u takmičenjima pod okriljem Rukometnog saveza. Upravo Savezu i prvom čovjeku Petru Kapisodi dugujemo zahvalnost za stručnu i logističku podršku koju smo dobili u procesu formiranja kluba, ali i za posjetu našem klubu i iskrenu podršku našoj namjeri da radimo na tome da u Kotoru razvijamo buduće reprezentativce“, kazao je Ševaljević.

Najčitanije