24.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – potpisan Memorandum o saradnji za investiciju vrijednu 250.000 eura

Foto CG News

Opština Kotor obnoviće sportske terene na Benovu i u Škaljarima


Predsjednik Opštine Kotor, Vladimir Jokić, ministar prosvjete, Miomir Vojinović i direktorica OŠ “Njegoš”, Tamara Radonjić potpisali su danas Memorandum o saradnji koji se tiče relizacije projekta vrijednog preko 250.000 eura, a vezan je za adaptaciju multifunkcionalnog sportskog terena OŠ “Njegoš” na Benevu i izgradnje sportskog terena OŠ “Njegoš” u Škaljarima.

Predsjednik Jokić je nakon potpisivanja Memoranduma, zahvalio ministru Vojinoviću na brzoj reakciji ministarstva istaknuvši da je saradnja na visokom nivou, te da zajednički rješavaju sva pitanja koja su od značaja za obrazovni sistem odnosno institucije obrazovnog sistema koje se nalaze na teritoriji opštine.

„Potpisivanje ovog memoranduma omogućiće da Opština Kotor finansira sa oko 250.000 eura obnovu sportskih terena na Benovu i u Škaljarima u okviru OŠ Njegoš“ istakao je Jokić.

On je podsjetio da je Opština u saradnji sa Ministarstvom uspjela da organizuje produžene boravke za djecu u osnovnim školama i dodao da su danas dogovorili dalju podršku za ovaj projekat kao i unapređenje servisa koji umnogome olakšava život zaposlenim roditeljima sa teritorije Kotora.

Foto CG News

„Opština Kotor je preuzela na sebe obavezu da u saradnji sa Ministarstvom prosvjete napravi  akcioni plan za narednu godinu kako bi podržala u normativnom dijelu, sve projekte na adaptaciji i rekonstrukciji obrazovnih objekata. Naš krajnji cilj je da kraj 2023. dočekamo sa pristojnim uslovima u svim školskim objektima u Kotoru”, istakao je Jokić.

Ministar prosvjete, Miomir Vojinović kazao je da je današnje potpisivanje Memoranduma samo jedan pokazatelj na koji način treba i mora da funkcioniše odnos lokalne samouprave i resornog ministarsta.

„Izražavam zadovoljstvo potpisanim Memorandumom kao i dogovorima oko dalje saradnje kada su u pitanju projekti na teritoriji opštine Kotor, čijom realizacijom ćemo poboljšati uslove u obrazovnim institucijama“, istakao je Vojinović.

Direktorica JU OŠ Njegoš, Tamara Radonjić, kazala je da će ova ulaganja doprinijeti da se učenici dodatno motivišu za sportske aktivnosti. Ona je istakla da je raduje informacija da su u toku pripreme za realizaciju projekta i ulaganja u OŠ “Njegoš” kada je u pitanju energetska efikasnost.

Izvor:CG News

Najčitanije