23.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor protekle sedmice obišlo 20.37 hiljada izletnika

Kotor – foto Boka News

Na kotorskoj rivijeri odmara 6.61 hiljada gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) Kotora.

Od ukupnog broja turista, 5.17 hiljada boravi u privatnom smještaju, 1.35 hiljada u hotelskom, 35 u hostelima, a 50 u kampovima.

U privatnom smještaju najbrojniji su gosti iz Rusije, Turske, Srbije, Velike Britanije i Poljske, dok u hotelskom prednjače turisti iz Velike Britanije, a brojni su iz Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Njemačke, Turske, Francuske i Saudijske Arabije.

Iz TO je saopšteno da je Kotor protekle sedmice obišlo 20,37 hiljada izletnika.

Najbrojnije su bile grupe iz Turske, Njemačke, SAD-a, Francuske, Poljske, Španije i Velike Britanije.

ZAPOČINJU RADOVI NA SAOBRAĆAJNICI OD DOMA ZDRAVLJA DO ŠKOLSKOG CENTRA

Sekretarijat za investicije Opštine Kotor obavještava javnost da sjutra, 1. jula od 8 sati ujutro započinju radovi na saobraćajnici u Dobroti, od skretanja kod Doma zdravlja do Školskog centra.

Zbog obavljanja radova u tom dijelu Dobrote dolaziće do izmjene režima saobraćaja, u zavisnosti od situacije na terenu. U određenim vremenskim intervalima moguća je i totalna obustava saobraćaja, u skladu sa postavljenom privremenom vertikalnom saobraćajnom signalizacijom.

Radovi u blizini apoteke „Medicor“ podrazumijevaju izgradnju potpornih zidova koji će omogućiti proširenje dionice na dvije kolovozne trake, čime će se riješiti dugogodišnji saobraćajni problem. Nastavak saobraćajnice biće u potpunosti adaptiran za jednosmjerni saobraćaj, uz proširenje trotoarskih površina. Planirani rok završetka radova je 90 dana.

Sekretarijat za investicije Opštine Kotor moli učesnike u saobraćaju za strpljenje tokom izvođenja radova.

Najčitanije