17.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotor – Svečani prijem za juniorske reprezentativce Crne Gore u vaterpolu

Kotor – Svečani prijem za juniorske reprezentativce Crne Gore u vaterpolu
Prijem za mlade vaterpoliste – foto Opština Koto

Povodom osvajanja srebrne medalje na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj i svjetske bronze u Argentini, predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić priredio je danas svečani prijem za juniorske reprezentativce Crne Gore u vaterpolu te članove stručnog štaba iz Kotora.

Čestitajući još jednom na postignutom rezultatu, gradonačelnik Kotora iskazao je osvajačima medalje zahvalnost na dostojanstvenom predstavljanju grada i države na tako respektabilnim takmičenjima. Apostrofirao je njihovu igru i zalaganje u bazenu, kazavši kako su osvojene medalje nova potvrda kvaliteta našeg vaterpolo sporta. Naglasio je da će Opština Kotor i nadalje podržavati najtrofejniji sport u Crnoj Gori, podsjetivši kako Kotor u kontinuitetu daje najveći broj reprezentativaca.

Evropski vicešampioni iz Kotora su Andrija BjelicaAndrija RoganovićDraško SamardžićTim PerovSrđan JanovićMiloš MilinićBalša Vučković i Đorđe Pejović. Oni su, izuzev Bjelice i Vučkovića, ovog ljeta učestvovali i na svjetskom prvenstvu za igrače do 18 godina u Argentini, gdje su osvojili bronzano odličje. Sa njima su u Južnoj Americi bili Ivan MarkovićMiloš Vukašinović i Marko Pejović, koji su takođe prisustvovali današnjem prijemu.

Mlađan JanovićVasko VučkovićUroš Čučković i Veselin Mišković bili su dio stručnog štaba koji je predvodio mlade vaterpoliste do uspjeha u Argentini i Bugarskoj.

Jokić je osvajačima medalje, uz pojedinačne nagrade od 500 eura, uručio i prigodne poklone. Prijemu su prisustvovali predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, glavna administratorka Marina Bjelja, sekretarka za kulturu, sport i društvene djelatnosti Tatjana Kriještorac i Dejan Ognjanović, savjetnik za sport u Opštini Kotor.

Najčitanije