10.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kotorani osvojili turnir “Vlaho Bato Orlić”

Kotorani osvojili turnir “Vlaho Bato Orlić”
Foto VK Primorac

Vaterpolisti Primorca osvojili su tradicionalni turnir “Vlaho Bato Orlić” pobjedom nad Novim Beogradom u finalu, nakon peteraca 21:20.

Kotorani su odlično otvorili meč, poveli sa 3:0, međutim prošlogodišnji polufinalista Lige šampiona je uspio do kraja prve dionice da se vrati rezultatski i smanji prednost Primorca na 3:2.

Nakon gola Dušana Matkovića, Primorac je imao dva gola prednosti ali Novi Beograd je uspio to da preokrene.

Od tada meč je ušao u rezultatsku klackalicu, iako je naš tim imao ponovo dva gola prednosti sredinom treće četvrtine, 8:6, domaćin turnira je uspio da se vrati čak i da povede u posljednjoj dionici 9:8.

Novi preokret su priredili momci Vjekoslava Paskovića, prvo je Vico pogodio za 9:9, a onda je mrežu NBG-a pogodio i Petar Ćetković.

Djelovalo je tada da su naši momci bliži pobjedi ali Đorđe Vučinić je pogodio za 10:10 i pobjednika su odlučili sedmerci.

Bila je to prava maratonska serija gdje je golman Primorca Dragoljub Ćetković odbranio penal u 11. seriji, a Đorđe Stanojević pogodio za pobjedu i osvajanje turnira u Novom Beogradu.

Vaterpolisti Primorca ostvarili su maksimalan učinak na turniru u Beogradu. Kotorani su pobijedili Vašaš 15:11, Vukove 20:7, njemački Špandau je izgubio od naše ekipe 12:11, i u finalu  na peterce savladan je  domaćin NBG 21:20.

Lijepa uvertira našeg kluba pred početak sezone.

Najčitanije