25 C
Kotor

Slušaj online radio

Kovačević: Pod ovakvim uslovima Primorac nije spreman da učestvuje u radu Saveza

Kovačević: Pod ovakvim uslovima Primorac nije spreman da učestvuje u radu Saveza
Siniša Kovačević

Nakon vanredne Skupštine VPSCG na kojoj su konstatovane ostavke predsjednika UO Đura Marića i predsjednika Skupštine Mirze Krcića, oglasio se prvi čovjek Primorca Siniša Kovačević.

Nezadovoljan je zbog dogovora dijela Saveza sa kojim njegov klub nije bio upoznat.

“Najprije bih se osvrnuo na samo zakazivanje vanredne Skupštine VPSCG koje nije u skladu sa Statutom, iz razloga što je gospodin Marić podnio ostavku na mjesto predsjednika Upravnog odbora 9. septembra, a Statut kaže da se nakon ostavke aktuelnog predsjednika, Skupština mora sazvati u roku od mjesec dana. Ta Skupština je zakazana 14. oktobra i pored insistiranja VPK Primorac da bude krajem septembra. Direktor VPSCG je to opravdao tako što nam je kazao, citiram: ,,Svi zaposleni su na kolektivnom godišnjem odmoru jer su imali napornu sezonu i nijesu imali kada da se odmore.“ To je u najmanju ruku čudno iz razloga što je već u septembru počela Premier RVL, a poznato je da je tu potrebna aktivnost Saveza”, rekao je Kovačević.

Kotorani su tvrdi Kovačević, iz medija saznali za održavanje Skupštine.

“Bez obzira na sve navedeno, Skupština je održana danas. Moram reći da su to bili dogovori o kojima VPK Primorac nije bio upoznat, tj. očigledno je da su pojedini smatrali da i ne treba da nas upoznaju sa imenom kandidata za Predsjednika Skupštine. Mi smo iz medija saznali da se radi o gospodinu Rađenoviću iz Budve, protiv kojeg nemamo ništa, međutim, shodno pređašnjim dogovorima morali smo biti upućeni. Podsjetio bih da je VPK Primorac javno istakao kandidaturu gospodina Veljka Uskokovića za predsjednika VPSCG, a ako se vratimo u maj 2021. godine nakon izbora gospodina Marića, imamo i njegovu izjavu u kojoj je izrazio posebno zadovoljstvo što je dobio podršku VPK Primorac i da je spreman nakon mandata ili dijela njegovog mandata, da podrži kandidata iz Kotora. Nadam se da će gospoda iz PVK Jadran ispuniti to obećanje i podržati našeg kandidata za predsjednika Saveza na Sjednici za koju sam takođe saznao iz medija da je zakazana za 1. novembar. Ovo je jedna loša politika prethodnog kontinuiteta VPSCG, koja neće donijeti ništa dobro našem najtrofejnijem sportu, jer VPK Primorac, na ovakav način, neće učestvovati u daljem radu Saveza”, ističe Kovačević.

Prvi čovjek prvaka države smatra da je dogovor napravljen sa jasnom željom da u njemu ne bude Primorca.

“Nastavlja se jedan jako loš odnos prema najstarijem klubu u našoj zemlji, državnom prvaku, učesniku Lige šampiona. Jasno je da je postojao dogovor par klubova oko kandidata i na Sjednici se niko nije pitao gdje su predstavnici Primorca, jer im očigledno nijesmo bili potrebni. Dogovor se pravio mimo nas sa jasnom namjerom izopštavanja Primorca, što je jako loše za funkcionisanje VPSCG. Ipak, vjerujem da će se u jednom trenutku morati sjesti, a sve u korist crnogorskog vaterpola, napraviti dogovor prvo između dva najveća kluba koji su okosnica vaterpolo reprezentacije Crne Gore-Primorca i Jadrana, a onda i svi ostali, jer ovo, još jednom napominjem, nije dobar put i nastavlja se kontinuitet loših odnosa koji su preovladavali u prethodnom mandatu. Očekujem da ćemo u narednom periodu dobiti neko objašnjenje od gospode koja je dogovorila ovakav scenario bez VPK Primorac i oko svega ovoga što je ovako napravljeno, da bi Budva dala predsjednika Skupštine, kako bi možda neki drugi ponovo kandidovali „svog“ predsjednika Saveza. O svemu možemo da razgovaramo, ali ne na ovakav način“, zaključio je predsjednik VPK Primorac Siniša Kovačević.

Najčitanije