17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Krčka jedra: Najstarija regata tradicijskih brodica slavi 27. izdanje

Krčka jedra: Najstarija regata tradicijskih brodica slavi 27. izdanje
Krčka jedra

Ove godine će se ponovno održati “Krčka jedra,” prva i najstarija regata tradicijskih drvenih brodica na istočnom Jadranu.

Ova manifestacija, koja se odvija na blagdan Velike Gospe 15. avgusta, započela je 1998. godine i već je prerasla u višednevni događaj s bogatim sportskim, kulturnim, zabavnim i edukativnim programima.

Krčka jedra” pokrenuo je Jedriličarski klub Plav iz Krka, najstarije jedriličarsko udruženje u Hrvatskoj, osnovano 1876. godine. Regatu obogaćuju demonstracijske radionice jedrenja, brodogradnje i ribarstva, kao i atraktivni događaji poput “Noćnog plesa barki” u krčkoj luci.

Ovogodišnja, 27. manifestacija, započinje, 13. avgusta izložbom maritimnih motiva na Šetalištu sv. Bernardina, te se nastavlja edukativnim programima u Interpretacijskom centru pomorske baštine otoka Krka. Vrhunac događanja bit će regata tradicijskih brodica na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, a program će završiti koncertom Klape sv. Juraj. Manifestacija je organizirana uz potporu Jedriličarskog kluba Plav, Grada Krka i Turističke zajednice Grada Krka, piše Novi List.

Izvor:Novi list

Najčitanije