20 C
Kotor

Slušaj online radio

Kreće 17. izdanje Premijer regionalne vaterpolo lige, Crna Gora sa dva predstavnika

Kreće 17. izdanje Premijer regionalne vaterpolo lige, Crna Gora sa dva predstavnika
Primorac – D. Matković Foto: wpolo.me

Novljani čekaju Mladost, Kotorani idu kod šampiona



Jadran M:tel sezonu u najjačoj Regionalnoj ligi otvoriće večeras od 18.15 sati sa ekipom Mladosti koja je za ovu sezonu angažovala čak 10 domaćih reprezentativaca.

Stigli su Bukić, Bašić, braća Vrlić, Biljaka, golman Marcenić… Kapicu zagrebačke ekipe nose još sjajni Harkov, Buljbašić i još mnogi drugi koji uprkos kvalitetu i iskustvu nijesu uspjeli kroz kvalifikacije da izbore mjesto u LŠ. Novljani jesu – bez problema su u Dubrovniku riješili derbi sa Jugom, a prije i nakon toga u laganom ritmu završili su posao sa Banjalukom, Dinamom iz Bukurešta i Barselonom. Naš vicešampion je zbog silnog naleta u prednosti, favorit je, mada je i doza opreza prisutna iz razloga što gosti mogu ozbiljno da zaprijete adutima i odnesu kući bodove.

– Doveli su 10 igrača, gledali smo ih, dobro igraju, iako se nijesu kvalifikovali u LŠ. Moraćemo da se pazimo njihovih kontri zato što znaju da uđu u visoku ,,m zonu“, gdje čekaju na najmanju grešku za laki gol. Kontrektno bih Bukića izdvojio kao najbržeg igrača. Imaju sličnosti sa Jugom, moraćemo da budemo smireni i staloženi da nam se ne dešavaju laki golovi – kazao je Vasilije Radović.

Malo je bilo vremena da se igrači oporave od turnira u Dubrovniku na kojem su odigrali četiri meča u četiri dana. Ali…

– Nije nam bilo lako nakon turnira i dalje smo umorni, ali smo uspjeli malo da se odmorimo i pripremimo. Stvarno ove sezone u Jadranu, što se tiče priprema i svega, situacija nikad bolja nije bila – doveli smo trenere za teretanu i plivanje i Vlado Gojković je na klupi. Mislim da smo spremni za ovaj meč i neće biti umora ni posljedica od prethodnog turnira.

Novljani su ispunili cilj za ovu polusezonu. Uhvatili su posljedni vagon za Ligu šampiona, gdje u društvu Vašaša, Barselonete i Marseja vide šansu za neke lijepe stvari.

– Teška grupa, ali slagao bih kada bih rekao drugačije – mislim da je sve moguće. Prije mjesec-dva zvučalo je nemoguće, ali kada vidim kako treniramo i igramo, sve više vjerujem u dobre stvari.

Jadran je pokazao da nema samo jaku startnu postavu. I kod zamjena na ritmu nijesu gubili, a rezultat nije padao. Plus za ovaj tim je što su se pojačanja brzo uklopila – kao da su godinama u sistemu Jadrana.

– Generalno, sve je došlo na svoje, sa novim igračima odmah smo se razumjeli. Odlično su se uklopili i prilagodili ekipi. Rekao bih da smo brzo prihvatili igrača manje i više.

Jadranova igra je sa mnogo ritma, plivanja, tempo se drži izmjenama. Snaga je iks faktor za ono što, između ostalog, traži od vaterpolista trener Gojković.

– Nije lako, to je i najteži dio posla – da pokušamo da držimo tempo tokom utakmice, što i krasi našu igru. Ima i padova, kada ne možemo, kada treba izmjene da poguraju i nastave, a na ovom turniru smo bili odlični u ovom dijelu igre. I svih 13 igrača mogu da igraju. Neko se malo više istče, ali nema prevelike razlike – jasan je Radović.

Još jedan naš predstavnik, kotorski Primorac, sjutra će debitovati u ovogodišnjem izdanju Regionalnog takmičenja. Kotorani će u gostima kod Novog Beograda koji brani trofej. Oba tima nastupaju u Ligi šampiona i pretrpjeli su izvjesne kadrovske promjene. Domaćin je na papiru favorit, mada i šampion Crne Gore ima sastav za visoke domete.

U Premijer ligi nastupaće pet učesnika ovogodišnje Lige šampiona (Primorac, Jadran M:tel, Radnički, Novi Beograd i splitski Jadran)

Izvor:Pobjeda

Najčitanije