15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Kruzeri ipak stižu u luke

Kruzer Foto: AA/Ilustracija

Deset dana nakon što je sektor krstarenja objavio obustavu poslovanja na 30 dana, nekoliko brodova za krstarenje još uvijek radi na povratku u luku.

“Britannia” P&O Cruises-a dovršila je tranzit 23. marta, s Kariba do Southamptona u Engleskoj. Slično, “Marina” Oceania Cruises-a iskrcala je putnike u Miamiju nakon što im nije bilo dozvoljeno pristajanje u Limi i Santiagu. Ostali kruzeri, na dužim putovanjima diljem svijeta, još uvijek traže luke za iskrcaj svojih putnika.

Brojne svjetske luke, iako su službeno zatvorene za kruzere, rade s tim istim brodovima na dovršavanju ovih iskrcaja.

Većina preostalih kruzera na moru je uspjela izbjeći virus, ali neki nisu imali tu sreću. Na primjer, MSC “Magnifica” trenutno se drži kraj Fremantlea, zbog nesigurnosti jesu li njezini putnici ili posada zaraženi i kolika bi raširenost mogla biti na brodu. Slično, “Zaandam” Holland America-e, nakon uskraćenog ulaska u luke u Južnoj Americi, zaplovio je prema sjeveru prije nego što je 13 gostiju i 29 članova posade prijavilo moguće simptome. Brod se trenutno kreće prema Panamskom kanalu i, pod pretpostavkom da može obaviti tranzit, namjerava otploviti do Port Evergladesa.

Trenutno se čini da posljednji od kruzera neće stići do svojih luka za iskrcaj početkom travnja. Međutim, većina flote kruzera sada je u praznim lukama i sidrištima širom svijeta, a kruzerske kompanije skreću pozornost na moral posade. Zabavni timovi koji obično za putnike organiziraju aktivnosti, sada to rade za članove posade koji su daleko od kuće i brinu o svojim obiteljima i prijateljima.

Najčitanije