18.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Kvalitetan književni program u Tivtu tokom sezone

Kvalitetan književni program u Tivtu tokom sezone

Bogat književni program tokom ljetnje sezone treću godinu zaredom, pripremila JU Gradska biblioteka u okviru manifestacije “Tivatsko književno ljeto 2024.”

Riječ je kaže direktorica JU Gradska biblioteka o manifestaciji na koju se navikavaju i grad i gosti.

“Na krilima predhodne dvije sezone mi smo i ovogodišnje izdanje zamislili kao dodatnu ponudu grada tokom ljetnje sezone za sve ljubitelje pisane riječi. Osim što smo imali pomoć Opštine i Turističke organizacije, dobru saradnju smo ostvarili sa JU Muzeji i galerije gdje će biti održani svi programi Književnog ljeta”, kaže Barbić.

Željko Komnenović predsjednik Opštine Tivat istakao je da se pokazalo da ova manifestacija okuplja najeminentnije književne stvaraoce iz regiona ali i veliki broj poklonika pisane riječi koji ljeta provode u Tivtu.

“Tivatsko književno ljeto izrasta u program koji može da konkuriše takvim programima u regionu ali i šire. Manifestacija je zaista upotpinila ponudu dešavanja u gradu. Napominjem I da će Gradska biblioteka biti nosilac projekta izrade Monografije Tivta na koju tivćani čekaju 30 godina” rekao je Komnenović.

Glavni urednik programa Miomir Abović istakao je da je Tivatsko književno ljeto u odnosu na druge programe profilisano kao možda najuptilnija ponuda u umjetničkom smislu.

“Ove godine odlučili smo se za sedam programa tokom trajanja manifestacije koju ćemo otvoriti gostovanjem Miodraga Majića. Zatim imamo gostovanje Srđana Tešina koji je u vrhu srpske književnosti naročito kada je riječ o pripovjetkama. Zatim ćemo ugostiti mladu književnicu Jovanu Dišić. 24. Jula imamo gostovanje Vladana Matijevića ovogodišnjeg dobitnika nagrade Beogradski pobednik sa romanom Pakrac”, kaže Abović.

Na programu je i gostovanje Amira Alagića koje je zakazano za 30. jul dok je 03. Avgusta planirano gostovanje Almina Kaplana i predstavljanje njegovog romana “Meho” koji će ujedno i zatvoriti ovogodišnje izdanje manifestacije.

„Svi pisci koji ove godine gostuju u okviru Tivatskog književnog predstavljaju sam vrh regionalne književne scene i ko god odluči da bude na nekom od programa sigurno se neće pokajati”, zaključio je Abović.

Najčitanije